AWC, Brakkenstein en EGS brengen aantal Partnerclubs op 19

AWC, Brakkenstein en EGS brengen aantal Partnerclubs op 19

Het jaar 2019 wordt afgesloten met 19 Partnerclubs nu ook het Wijchense AWC, RKSV Brakkenstein uit Nijmegen en EGS uit de gemeente Grave zijn aangesloten.  

Als betaald voetbalorganisatie gelooft N.E.C. dat elk voetballend jongetje en meisje recht heeft op een goede begeleiding en voelt de club uit Nijmegen de verantwoordelijkheid om clubs in de regio hierbij te helpen. Door het delen van kennis worden de amateurverenigingen ondersteunt bij het ontwikkelen van hun spelers en trainers en het najagen van hun ambities.

Guus van Schijndel, bestuurslid voetbalzaken van s.v. AWC: "Wij geloven dat deze samenwerkingsovereenkomst met N.E.C. bijdraagt aan de kwaliteit van de reguliere jeugdopleiding, onze Modderkolk AWC Voetbalacademie en de ontwikkeling van onze trainers, scouts en overig technisch kader."

In 2012 zijn Estria, GVV’57 en SCV’58 nauw samen gaan werken, onder de naam EGS. Deze fusie gaat medio 2020 beklonken worden. Edwin van Kraaij, stuurgroep EGS: "In 2012 hebben wij uitgangspunten voor het technische beleid geformuleerd. Plezier bieden aan jeugd, ouders en het kader, maar ook jeugdleden op maat voetbal aanbieden zijn belangrijke speerpunten. Wij denken dat we samen met N.E.C. sterker worden om deze punten te kunnen verwezenlijken."

Het 101 jarige rksv Brakkenstein gaat door middel van een pilot, dat loopt tot het einde van het seizoen, bekijken hoe deze samenwerking invulling kan krijgen binnen de vereniging. Arno Janssen, voorzitter van de club: "Wij zijn erg benieuwd hoe deze pilot uit zal pakken voor onze vereniging. We hopen mensen hiermee te kunnen enthousiasmeren om onze mooie club te ondersteunen!"

Dominique Scholten, manager Voetbalacademie N.E.C.  is vooral trots op hoe deze samenwerking in korte tijd vorm heeft gekregen. "19 Partnerclubs, 7  goed bezochte bijeenkomsten en een enthousiaste regio. In 2020 gaan we door met het beïnvloeden van de beïnvloeders en blijven we bijeenkomsten organiseren voor hoofd jeugdopleidingen, coördinatoren, trainers en scouts van amateurverenigingen. Daarbij verwacht ik dat er in 2020 nog de nodige verenigingen zullen aansluiten."