Gertsen: “Bij N.E.C. krijgt de jeugd ook een kans, dat vind ik ook belangrijk.”

Gertsen: “Bij N.E.C. krijgt de jeugd ook een kans, dat vind ik ook belangrijk.”

Afgelopen week hebben we een interview gehad met Guus Gertsen. Guus komt momenteel uit voor onze O18 en is hier aanvoerder. Daarnaast heeft hij onlangs zijn debuut in de wedstrijdselectie van het eerste elftal gemaakt, en traint hij de afgelopen weken al meerdere malen mee met onze hoofdmacht. Hij wacht nog op het moment om zijn debuut te maken.

Kun je jezelf voorstellen?

“Ik ben Guus Gertsen, zeventien jaar oud en kom uit Bemmel. Ik ben een centrale verdediger en zit op dit moment in de O18. Dit wordt nu mijn achtste seizoen bij N.E.C.’’

Waar heb je de afgelopen jaren gespeeld?

“Ik ben begonnen bij Bemmel. Daar ben ik van de E1 van Bemmel naar N.E.C. gegaan, en hier speel ik nu nog steeds.”

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe? 

“Mijn hoogtepunten bij N.E.C. zijn dat we in de, destijds, B1 de bekerfinale hadden bereikt. Dat ik voor Oranje O15 werd opgeroepen en dat ik vorige week voor de eerste keer mee mocht met het eerste van NEC.“

Wat maakt N.E.C. in jouw ogen bijzonder?

“N.E.C. is in mijn ogen bijzonder omdat ze hun eigen kijk hebben op het voetbal. Ze willen dat je hard werkt voor de club met heel je hart en ziel. Dat vind ik mooi omdat ik zelf ook zo’n type speler ben. Bij N.E.C. krijgt de jeugd ook een kans dat vind ik ook belangrijk.”

Waar liggen je kwaliteiten als voetballer?

“Mijn kwaliteiten zijn dat ik verdedigend m'n duels win (duelkracht, agressief) en aan de bal een goede pass kan geven. Ik kan zelf ook goed leven voor de sport, dit doe ik door hard te trainen en mijn leven aan te passen voor de sport.”

Wat zijn je verbeterpunten als voetballer?

“Ik heb moeite als ik veel ruimte in m'n rug heb. Dan moet ik niet te snel achteruitlopen maar wel alert zijn op een diepe bal. Ook kan ik beter worden in het aanvallend koppen bij corners en vrije trappen om daar gevaarlijker te worden, beter time en koppen.”

Wie is je voorbeeld in het voetbal? 

“Mijn voorbeeld is Sergio Ramos. Ik vind hem verdedigend erg sterk, wordt bijna nooit uitgespeeld en aan de bal is hij altijd rustig met een goeie pass. Daarnaast scoort hij ook veel belangrijke goals met z’n hoofd of zijn penalty’s.”

Wie is je voorbeeld bij het eerste elftal van N.E.C.?

“Bij N.E.C. is Rens van Eijden mijn voorbeeld. Rens is verdedigend erg sterk en heeft ook een goeie pass in huis. Hij heeft een belangrijke plek in het team dat pakt hij goed op. Hij is volwassen en ik leer er nu veel van bij het het eerste elftal”.

Wat zijn je doelen voor dit jaar? 

“Mijn doel was om met de O21 mee te trainen of wedstrijden mee te doen, door corona is dat lastig, dus voor nu hoop ik dat ik met het eerste elftal mee kan blijven trainen en ervoor te zorgen dat ik me blijf ontwikkelen.”

Hoe is je eerste ervaring geweest bij het eerste?

“Mijn eerste ervaring bij het eerste elftal was mooi. Alles was natuurlijk nieuw en even afwachten. Maar na de trainingen die ik meegedaan heb, is het nog fijner. Nu ik de spelers ook iets beter ken, is het makkelijker. Je merkt wel een groot verschil tussen de O18 en het eerste elftal maar dit is goed voor mij want hierdoor kan ik mijzelf als voetballer en persoon extra ontwikkelen.”

Hoe zie jij je leven over tien jaar?

“Mijn leven over tien jaar zou ik nog echt niet weten. Mijn doel is om dan in Engeland bij een mooie club te spelen. Maar ik bekijk dat per jaar of per periode, hierdoor kan ik realistisch naar mijn doelen kijken. Ook is het goed om naar mijn eigen ontwikkeling te kijken, op basis daarvan kan je nieuwe doelen maken.”