N.E.C. en Partnerclubs trappen 2020 af met bijeenkomst voor Hoofd Opleidingen

N.E.C. en Partnerclubs trappen 2020 af met bijeenkomst voor Hoofd Opleidingen

Woensdag 19 februari vond de eerste bijeenkomst in 2020 voor Partnerclubs plaats. De bijeenkomst stond in het teken van het ‘Aansturen van coaches en inhoud van het coach vak’. De Hoofd Opleidingen en technisch coördinatoren waren uitgenodigd hiervoor. Onder leiding van Iddo Roscher (manager ontwikkeling speler, team en staf) vond een vervolg op de bijeenkomsten van 2019 plaats. Waar er toen veel interactief werd samengewerkt, vond nu vooral kennisoverdracht plaats

Iddo gaat per 1 maart de club verlaten en maakt de overstap naar de KNVB. Het was de bedoeling om nog zo veel mogelijk kennis over te dragen en de verschillende Hoofd Opleidingen ideeën en inspiratie mee te geven hoe ze hun rol het best kunnen invullen. 

Voor Hans Kersten van Overasseltse Boys was het vooral een hele nuttige avond: "Iddo is een vat vol kennis en ik spreek voor meerdere Partnerclubs als ik zeg dat er behoefte was aan een bijeenkomst als deze, waarin heel veel kennis werd gedeeld. Met die kennis kan elke amateurclub aan de slag, want ook al zit er verschil tussen het opleiden binnen een BVO en een amateurvereniging, veel principes blijven hetzelfde en zijn toepasbaar op jouw vereniging. Al met al was het weer een zeer geslaagde avond".

Per seizoen zijn er 12-16 bijeenkomsten voor hoofd jeugdopleidingen, coördinatoren, trainers en scouts van onze Partnerclubs. De volgende bijeenkomst is woensdag 11 maart, o.l.v. algemeen directeur Wilco van Schaik, met als thema: ‘Leiderschap in de sport'.