Nabeschouwing 10 oktober

Nabeschouwing 10 oktober

Afgelopen zaterdag werd er weer gevoetbald op de Eendracht. Zo nam de O13 het in de derby op tegen Vitesse, de O14 tegen FC Groningen en oefenden de O17, O18 en O21 onderling tegen elkaar.

N.E.C. O13

N.E.C. O13 kon zich opmaken voor een mooi potje. Het nam het op tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse O13. Een echte Gelderse derby dus. Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd. De thuisploeg wist zich vaak goed er door te spelen maar wist niet tot veel kansen te komen en zo gingen beide teams met een 0-0 de rust in.

In de tweede helft leek het spelbeeld onveranderd. Beide ploegen wilden graag maar tot echte kansen kwam het maar niet. Tot aan de 50e minuut als Vitesse ietswat gelukkig uit een vrije trap op voorsprong komt. Daarna ging N.E.C. een tandje versnellen om de gelijkmaker te forceren. Helaas leverde dit geen doelpunt meer op en verloor het de wedstrijd met 0-1. De ploeg speelt komende zondag de uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam.

N.E.C. O14

N.E.C. O14 ging vorige week onderuit op bezoek bij Willem II. Thuis tegen FC Groningen hoopte de ploeg zich te herpakken. De ploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam na tien minuten op voorsprong dankzij een mooie goal van Orion. Lang kon N.E.C. er alleen niet van genieten als de bezoekers kort na de goal de stand weer gelijk trekken. Toch kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Na een goede aanval was het Jelani die afdrukte en raak schoot en de ruststand bepaalde.

Na rust pakte de ploeg van trainer Bas goed door. Kort na rust was daar Luca al met de 3-1. Amper vijf minuten later lag de bal opnieuw in het netje na een knap schot van Giorgio. FC Groningen deed hierna nog wel wat terug maar tot meer dan dat kwam het niet. N.E.C. onder 14 pakte goed door en wist via opnieuw Orion en Jelani de stand op 6-1 te brengen. Niet veel later wist Orion met een penalty zijn hattrick compleet te maken. Het slotakkoord was voor Giorgio die met een knappe goal de eindstand bepaalde 8-3. Komende zaterdag speelt de ploeg opnieuw thuis. Dit maal tegen FC Utrecht.

Overige uitslagen teams:

Thuis Uit Uitslag
N.E.C. O21 N.E.C. O18 4-0
N.E.C. O18 N.E.C. O17 2-7
Go Ahead Eagles O16 N.E.C. O16 0-2
AFC O15 N.E.C. O15 1-3
PEC Zwolle O12 N.E.C. O12 12-8
N.E.C. O11 Vitesse O11 9-15
N.E.C. O10 Ajax O10 18-37