Nabeschouwing 11 januari

Nabeschouwing 11 januari

De winterstop is afgelopen. Dat betekent dat er afgelopen zaterdag voor de teams van de voetbalacademie weer wedstrijden op het programma stonden. Dit weekend stond vooral in het teken van oefenen in aanloop naar de tweede competitiehelft. Zo ontving N.E.C. O11-1 de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag, speelde de O17-1 tegen Roda JC en nam de O19-1 het eveneens op tegen ADO Den Haag.

Voor N.E.C. O17-1 eindigde het seizoen in december met een domper. Een 1-0 verlies in Groningen zorgde ervoor dat de ploeg zich niet kon toevoegen bij de kampioenspoule. Afgelopen zaterdag oefende de ploeg tegen Roda JC. N.E.C. begon goed aan de wedstrijd en wist na iets meer dan 5 minuten de score te openen via een goede individuele actie van aanvaller Cayshon. Niet veel later wist hij opnieuw het net te vinden en werd de stand verdubbeld. Na twintig minuten spelen was het spits Stan die met een mooi lobje over de keeper de 3-0 wist te maken. Een paar minuten later werd het zelfs 4-0 nadat een afvallende bal door Sinjo binnengeschoten werd. Dankzij goals van Tygo en opnieuw Cayshon, die daarmee zijn hattrick compleet maakte, ging de ploeg met een 6-0 voorsprong de rust in. De ploeg van trainer Jord bleef na rust goed doorvoetballen en wist nog 4 keer te scoren om met een klinkende 10-0 overwinning het veld te verlaten. Aankomende zaterdag hervat het de competitie met de derby tegen De Graafschap.

N.E.C. O19-1 kende eveneens een slecht competitie einde. De ploeg gaf in de laatste wedstrijd tegen Almere City in de slotfase een 2-1 voorsprong uit handen en wist zich daardoor net niet te plaatsen voor de kampioenspoule.  De ploeg oefende zaterdag tegen ADO Den Haag. Maar de wedstrijd moest even op gang komen. Beide ploegen konden niet echt tot gevaarlijke kansen komen. De eerste kansjes aan Nijmeegse kant kwam na ongeveer twintig minuten spelen. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen de rust in. De tweede helft leverde eveneens weinig grote kansen op en zo eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel. Zaterdag neemt de ploeg het thuis op tegen Almere City en hoopt de ploeg zich te revancheren.

Overige uitslagen teams:

N.E.C. O19-2 – Progresscantera O19-1     3-6
DTS Ede O17-1 – N.E.C. O17-2                    0-2
Vitesse O15-1 – N.E.C. O15-1                     9-0
N.E.C. O15-2 – Arnhemse Boys O15-1       2-1
N.E.C. O11-1 – ADO Den Haag O11-1         6-17