Nabeschouwing 12 september

Nabeschouwing 12 september

Afgelopen zaterdag stonden er voor de teams van de Voetbalacademie weer competitieduels op het programma. Zo nam de O13 het thuis op tegen Willem II, speelde de O14 tegen PEC Zwolle en ging de O21 op pad voor de uitwedstrijd tegen Almere City.

N.E.C. O13

N.E.C. O13 kent een mindere competitiestart. De ploeg ging onderuit in Rotterdam tegen Sparta en hoopte afgelopen zaterdag tegen Willem II de eerste overwinning van het seizoen te boeken. En de ploeg van trainer Arjen begon sterk aan de wedstrijd. Met fel drukzetten kwam Willem II er vaak niet uit. En dat resulteerde na tien minuten al in de openingstreffer van buitenspeler Abouba die knap binnenschoot. Na de goal leek Willem II wat van slag, en na slordig verdedigend werk achterin profiteerde N.E.C. optimaal en stond het een kwartier later al met 3-0 voor. 

Na rust hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg begon fel en wist via Sebas en Ismail al snel op 5-0 te komen. Daarna leken de bezoekers uit Tilburg wat sterker te worden en brachten zo het wedstrijdbeeld weer een beetje in evenwicht. Dit leidde uiteindelijk ook in een goal, 5-1. Het slotakkoord was opnieuw voor Sebas die met zijn derde treffer van de middag de eindstand bepaalde, 6-1! Komend weekend speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

N.E.C. O14

N.E.C. O14 kent een betere start. De ploeg ging op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Roda JC en ging met de volle drie punten weer naar Nijmegen. Afgelopen weekend hoopte het team van trainer Bas hier een goed vervolg aan te geven. En de ploeg begon goed. Uit een corner was het Wessel die na vijf minuten al de score opende en zo zijn team op voorsprong bracht. Na de goal creƫerde N.E.C. nog wel wat kansjes maar wist het de score niet verder uit te breiden.

Na rust slaagde N.E.C. Onder 14 er wel in de kansen af te maken. Na een goede aanval was het Orion die de bal goed binnenschoot en de voorsprong verdubbelde. Vijf minuten later zorgde Sohrab voor de 3-0 en tevens de eindstand. Zaterdag speelt de ploeg een uitduel tegen FC twente/Heracles.

Overige uitslagen teams:

Thuis Uit Uitslag
Almere City O21 N.E.C. O21 4-0
AFC O18 N.E.C. O18 1-2
Ajax O17 N.E.C. O17 6-0
Willem II O16 N.E.C. O16 1-5
Go Ahead Eagles O15 N.E.C. O15 0-4
PEC Zwolle O11 N.E.C. O11 14-12
N.E.C. O10 PEC Zwolle O10 16-18