Nabeschouwing 29 februari

Nabeschouwing 29 februari

Waar een aantal teams van de Voetbalacademie afgelopen weekend vrij waren stond er voor een aantal teams weer competitiewedstrijden op het programma. Zo nam onze O12-1 het op tegen VVV-Venlo, speelde N.E.C. O15-1 tegen PEC Zwolle en eindigde de O19-1 de zaterdagmiddag op de Eendracht met de wedstrijd tegen NAC Breda.

N.E.C. O15-1 is de tweede competitiehelft wisselvallig begonnen. De ploeg van trainer Jeffrey won de eerste twee wedstrijden van 2020 maar verloor echter de laatste twee wedstrijden. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle een mooie kans om het gevoel van winnen weer terug te vinden. De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op. Toch waren het de bezoekers die het dichtstbij een doelpunt waren maar dankzij een aantal goede reddingen van keeper Roel bleven doelpunten uit. Pas halverwege de eerste helft wist de thuisploeg dan écht gevaarlijk te worden. En dat leverde dan ook de 1-0 op. Na een versnelling van Kevin wist Jillian uiteindelijk de bal in het doel te schieten en zijn ploeg op voorsprong te brengen. Vanaf dat moment was de ploeg los. Een kwartier later was het spits Mika die op fraaie wijze de doelman passeerde en de voorsprong verdubbelde. PEC Zwolle leek hier enigszins van aangeslagen te zijn van te zijn want nog geen vier minuten later was daar ook al de derde goal. Na rust wisten beide ploegen niet meer tot levensgevaarlijke kansen te komen en zo won N.E.C. O15-1 de wedstrijd uiteindelijk met 3-0. Aankomende zaterdag oefent de ploeg uit tegen SC Heerenveen.

Voor N.E.C. O19-1 was vorig weekend eentje om snel te vergeten. Niet alleen verloor het met 2-1 bij FC Emmen, maar zag het ook rivaal Vitesse de eerste plaats op de ranglijst overnemen. De tegenstander van afgelopen weekend, NAC Breda, kent goede herinneringen aan de Eendracht. In november wist deze ploeg namelijk nog met 0-2 te winnen op Nijmeegse bodem. Aan N.E.C. O19-1 dus de taak om zich te revancheren. Maar N.E.C. begon slordig aan de wedstrijd. Mede door het slechte weer kregen beide ploegen niet de gelegenheid tot hun beste spel te komen. Na iets meer dan twintig minuten gespeeld waren het te bezoekers uit Breda die de score wisten te openen. De ploeg van trainer Mark leek aangeslagen na de goal want amper tien minuten later wist NAC opnieuw te scoren en ging N.E.C. O19-1 met een 0-2 achterstand de rust in. In de tweede helft creëerde de thuisploeg wel wat kansjes maar was het vaak slordig in de eindpass. De ploeg dacht nog even dat het terugkwam in de wedstrijd maar de scheidsrechter keurde een doelpunt van invaller Vince af wegens vermeend hands. Na iets meer dan een uur spelen leek NAC de wedstrijd op slot te gooien toen het de 0-3 binnenschoot. N.E.C. O19-1 was daarna na een aantal keer gevaarlijk met onder andere een bal op de lat maar wist uiteindelijk niet te scoren en verloor daarmee de wedstrijd met 0-3. De ploeg is dankzij dit verlies afgezakt naar de vierde plaatst. Aankomende zaterdag speelt het opnieuw thuis, ditmaal tegen Alphense Boys.

Overige uitslagen teams:

Thuis Uit Uitslag
N.E.C. O19-2 RKSV Nuenen 5-2
NAC Breda O17-1 N.E.C. O17-1 2-2
SC Heerenveen O13-1 N.E.C. O13-1 8-3
N.E.C. O12-1 VVV-Venlo O12-1 18-2
Roda JC & STVV O11-1 N.E.C. O11-1 3-8/11-6