Nabeschouwing 3 oktober

Nabeschouwing 3 oktober

Afgelopen zaterdag werd er weer gevoetbald op de Eendracht. Zo nam de O11 het op tegen PSV, de O15 tegen FC Den Bosch en de O16 tegen de leeftijdsgenoten van Cambuur Leeuwarden. Helaas was er geen publiek aanwezig rondom de velden. Dit in verband met de huidige coronamaatregelen met betrekking tot het amateur en profvoetbal.

N.E.C. Onder 15

Voor N.E.C. O15 was vorige weekend eentje om snel te vergeten. De ploeg ging op bezoek bij Ajax en ging daar onderuit. In de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch een ander spelbeeld. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en wist na een half uur op voorsprong te komen. Na een goede actie was daar captain Guus die alert de rebound binnen schoot. Niet veel later was daar opnieuw Guus die van buiten het strafschopsgebied knap raak schoot en daarmee de ruststand bepaalde, 2-0.

Na rust wisten de bezoekers uit Den Bosch enig tegengas te geven en kwam het zelfs enkele keren tot scoren. Toch was daar telkens de thuisploeg die goed reageerden. Na een goede voorzet van Kyran wist Guus de bal de bal langs de keeper te krijgen en daarmee zijn hattrick compleet te maken. Zo'n tien minuten na de goal wist ook Jouk zijn goaltje mee te pikken en de stand daarmee op 4-2 te brengen. Hierna leek het verzet van FC Den Bosch voorbij. Nog geen drie minuten later lag de bal er opnieuw in na een goal van Kyran. Toch brachten de bezoekers na een benutte strafschap weer enige spanning terug in de wedstrijd. Maar N.E.C. onder 15 antwoordde direct. Goals van invaller Tijn en opnieuw Guus zorgden voor een 7-3 eindstand. Komende zaterdag speelt de ploeg de uitwedstrijd in Amsterdam tegen AFC.

Opstelling N.E.C. O15: Lars van Herpen, Bart Jacobs ('66 Lars Delcliseur), Jesper van Asseldonk, Yousri el Anbri, Tijn Joosten ('66 Vince Roolant), Soehayle Aarass, Kyran Elbertsen ('59 Gijs Schamp), Teun Bosch ('59 Jordi Heesbeen), Jouk Jansen, Guus Barten, Nigel Tan ('54 Tijn Roos).

N.E.C. Onder 16

N.E.C. O16 zit in een goede flow. De afgelopen drie wedstrijden werden allemaal gewonnen waardoor de ploeg van trainer Jeffrey gedeelde koploper is. Tegen Cambuur Leeuwarden hoopte de ploeg deze reeks voort te zetten. En de ploeg kwam na zo'n twintig minuten spelen verdiend op voorsprong dankzij een schitterende goal van Badri, die van ver buiten het strafschopsgebied raak schoot. Toch kwamen de bezoekers vlak voor rust langszij en gingen beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

Na rust kwamen er vanuit beide kanten geen levensgevaarlijke kansen meer en zo eindigde het duel in een gelijkspel. Komend weekend speelt de ploeg tegen de leeftijfsgenoten van Go Ahead Eagles, de ploeg die op dit moment bovenaan in de competitie staan.

Opstelling N.E.C. O16: Willem de Groot, Sacha Deighton, Dyami van Ralen, Jordy Voets, Wim Tiggelovend, Jimmy Merkx ('44 Yannick Eduardo), Jillian Bernardina, Badri Haouat, Mohammed Toure, Djevani Cromberge, Ayman Belgadi.

Overige uitslagen teams:

Thuis Uit Uitslag
FC Twente/Heracles O21 N.E.C. O21 2-1
FC Volendam O18 N.E.C. O18 7-2
Willem II O14 N.E.C. O14 3-2
N.E.C. O12 MVV O12 16-7
N.E.C. O10 PSV O10 9-15
FC Utrecht O10 N.E.C. O10 36-16