Nabeschouwing 5 oktober

Nabeschouwing 5 oktober

Terwijl de kou nog plaats moest maken voor zonnestralen stond er voor de teams van de Voetbalacademie weer een aantal wedstrijden op het programma. Zo speelde de O15-1 tegen ADO Den Haag O15-1, kwam FC Twente O17-1 op bezoek voor de wedstrijd tegen N.E.C. O17-1 en reisde de O19-1 af naar Eindhoven voor de topper tegen PSV.

Voor de O15-1 stond de wedstrijd tegen koploper ADO Den Haag op het programma. De ploeg van trainer Jeffrey wist vorige week nog met 0-2 te winnen bij FC Dordrecht en ging dus met vertrouwen de wedstrijd in. Toch kwam het er gedurende de wedstrijd niet helemaal uit. Na rui een kwartier gespeeld te hebben liep N.E.C. dan ook tegen een 0-1 achterstand aan. De ploeg knokte hard voor de gelijkmaker maar die bleef helaas uit. In de tweede helft wist ADO de score verder uit te breiden naar 0-2 en in de slotfase beslisten de Hagenezen de wedstrijd en werd de eindstand op het bord gezet, 0-3.

N.E.C. O17-1 speelde afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Voor de ploeg van trainer Jord de kans om na het goede resultaat vorige week (1-1 uit bij PSV) hier een mooi vervolg aan te geven. De ploeg begon echter slordig en kwam dankzij een benutte penalty al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstand. Vanaf dat moment schakelde de ploeg een tandje bij. Nadat eerst nog een gelijkmaker werd afgekeurd wegens buitenspel was het kort daarna dan toch raak via spits Stan, die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht met de Tukkers. Nog in de eerste helft was het nogmaals Stan die opnieuw wist te scoren en na een goede voorzet van Jens de 2-1 binnenschoot. In de tweede helft bleef N.E.C. aandringen. Dit resulteerde dan ook in een derde doelpunt. Rechtsback Justin waande zich mee naar voren en wist op fraaie wijze de bal in het doel te krijgen. Om de middag nog mooier te laten eindigen was daar Stan die met een lob over de keeper zijn derde doelpunt en dus een hattrick wist te maken. Zo wist N.E.C. de wedstrijd uiteindelijk met 4-1 te winnen. 

De O19-1 ging met enig wraakgevoel richting Eindhoven. Enkele weken geleden verloor de ploeg namelijk nog van PSV O19-1 in een bloedstollende strafschoppenserie en werd zo uit de beker gegooid. De eerste helft bleven de ploegen in evenwicht, tot vlak voor rust, toen PSV de score opende. Kort na rust kwam de ploeg ook nog is met 10 man te staan na een rode kaart. N.E.C. wist deze klap niet meer boven te komen en verloor de wedstrijd uiteindelijk met 3-0.

Overige uitslagen teams:
UDI’19/CSU O19-1 – N.E.C. O19-2                       2-1
N.E.C. O17-2 – Excelsior Maassluis O17-1          1-1
N.E.C. O15-2 – RKSV Nuenen                             2-2
ADO Den Haag O13-1 – N.E.C. O13-1                  3-3
N.E.C. O12-1 – FC Utrecht O12-1                         7-16
PEC Zwolle O11-1 – N.E.C. O11-1                        21-8
PEC Zwolle O10-1 – N.E.C. O10-1                       21-13
Ajax O9-1 – N.E.C. O9-1                                      34-9