Nabeschouwing 7 maart

Nabeschouwing 7 maart
Afgelopen zaterdag stonden er voor de teams van de Voetbalacademie verschillende wedstrijden op het programma. Zo nam de O11-1 het thuis op tegen NAC Breda, oefende de O13-1 tegen PSV en ging de O19-1 op jacht naar eerherstel tegen Alphense Boys.
N.E.C. O13-1

Voor N.E.C. O13-1 stond afgelopen zaterdag een oefenduel tegen de leeftijdsgenoten van PSV op het programma. En de ploeg van trainer Arjen begon aardig aan de wedstrijd. Met vlagen goed spel leverde echter nog geen grote kansen op. Het waren zelfs de bezoekers die op voorsprong dachten te komen maar daar stak de grensrechter een stokje voor, buitenspel. Na ongeveer twintig minuten was daar de eerste échte grote kans voor de thuisploeg. En dat leverde ook gelijk een doelpunt op. Na goed voorbereidend werk van spits Orion hoefde Yassin de bal alleen nog maar binnen te schuiven. Toch kwamen de Eindhovenaren kort voor rust toch op gelijke hoogte en gingen beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld, met vlagen goed spel maar relatief weinig gevaarlijke kansen. Toch was het N.E.C. die uiteindelijk aan het langste eind trok. Met een beetje geluk kwam de ploeg weer op voorsprong na een blunder van de Eindhovense doelman. Hierna kwam de overwinningen niet echt meer in gevaar en won N.E.C. O13-1 de wedstrijd. 

Vanavond speelt het een bekerwedstrijd, thuis tegen SC Heerenveen. Vorige week werd hier nog met grote cijfers van verloren en dus zal de ploeg gebrand zijn om revanche te nemen. Aankomende zaterdag speelt de ploeg opnieuw thuis, dan tegen Willem II.

N.E.C. O19-1

N.E.C. O19-1 kent een moeilijke periode. De ploeg verloor de laatste twee wedstrijden en zakte daarmee van plaats 1 naar plaats 4 op de ranglijst. De tegenstander van afgelopen zaterdag, Alphense Boys zien we terug op de 9e plek, op papier dus een ideale tegenstander om het gevoel van winnen weer terug te vinden. Maar het waren de bezoekers die feller uit de startblokken kwamen en halverwege de eerste helft ook op een 0-1 voorsprong wisten te komen. N.E.C. O19-1 creëerden wel wat kansjes maar was vaak ongelukkig in de afronding. 

Na rust bleef de ploeg het proberen. En dat leverde uiteindelijk de gelijkmaker op! Spits Vince wist zich met een goede aanname vrij voor de keeper te spelen en faalde niet in de afronding. Even leek het duel in een gelijkspel te eindigen, tot kort voor tijd. Na een overtreding net buiten het strafschopgebied van Alphense Boys was het Joep die op fraaie wijze zijn ploeg op voorsprong schoot. Na de goal werd het duel onvriendelijker. Beide ploegen wilde graag winnen en dat leverde soms té felle duels op. De scheidsrechter eiste daarmee de hoofdrol op en gaf in de laatste tien minuten maar liefst 8 gele kaarten waarvan het in twee gevallen rood opleverde aan de kant van Alphense Boys. De stand bleef onveranderd en zo wist N.E.C. O19-1 een achterstand om te buigen en de wedstrijd te winnen. 

Dankzij deze overwinning klimt de ploeg naar een tweede plek in de competitie en heeft het na twee verloren duels weer is weten te winnen. Aankomende zaterdag speelt de ploeg op het kasteel tegen Sparta Rotterdam. 

Overige uitslagen teams:

Thuis Uit Uitslag
Excelsior Maassluis O19-1 N.E.C. O19-2 5-2
FC Twente O17-1 N.E.C. O17-1 2-1 (gestaakt)
N.E.C. O17-2 Quick O17-1 1-7
RKSV Nuenen O15-1 N.E.C. O15-2 1-3
ADO Den Haag O12-1 N.E.C. O12-1 7-12
N.E.C. O11-1 NAC Breda O11-1 12-16
N.E.C. O10-1 Ajax O10-1 5-29
FC Utrecht O9-1 N.E.C. O9-1 15-20