Talent in beeld: Arwin Javad

Talent in beeld: Arwin Javad

Tijdens Talent in beeld lichten wij elke keer een speler uit de Voetbalacademie uit. Deze keer is dat Arwin Javad, 17 jaar, dit seizoen spelend in de O19-2 als spits.

N.E.C.

Als jonge jongen van 6 begon Arwin met voetballen bij SC Woezik uit Wijchen. Drie jaar later klopte N.E.C. op de deur en zo vertrok hij naar de profclub in Nijmegen. En daar voetbalt hij nog steeds. Arwin omschrijft zichzelf als “een harde werker die altijd de bal wil hebben”.  Toch kent hij ook zijn verbeterpunten. “Ik moet nog meer balvaster worden, een beter aanspeelpunt zijn en het afmaken verbeteren”. Arwin vergelijkt zichzelf graag met Mauro Icardi (PSG). Een speler die in zijn ogen erg balvast is en goed kan afmaken. Daar probeert hij veel van te leren.

Hoogtepunt

Zijn hoogtepunten gaan verder dan alleen bij N.E.C. Zo is hij namelijk jeugdinternational van Iran. Iets waar hij erg trots op is. Daarnaast denkt hij terug aan vorig jaar toen hij met zijn team na strafschoppen de landelijke beker wist te winnen.

Buiten het veld

Buiten het veld is Arwin veel bezig om zichzelf nog meer te ontwikkelen. Zo is hij veel bezig om voor zichzelf te trainen. Zo volgt hij vaak krachttraining bij een personal trainer in Nijmegen. Daarnaast “natuurlijk gamen” op zijn tijd.

Toekomst

Arwin heeft grote plannen voor de toekomst. Zo hoopt hij zo snel mogelijk aan te sluiten bij de O19-1 en hoopt hij zijn debuut te maken bij het nationale elftal van Iran. Maar hij kijkt ook verder dan dat. Zo hoopt hij over tien jaar het WK te spelen met zijn land en ziet hij zichzelf graag voetballen bij een mooie club in Engeland. Om zijn voetbaldromen waar te maken beseft hij wat hiervoor gedaan dient te worden: Elke dag gericht trainen op de dingen die nog beter kunnen. Daarnaast blijft hij altijd geduldig en wacht hij zijn kansen af. Ook naast het voetbal heeft hij wel een idee wat die later zou willen, namelijk een eigen bedrijf.