Talent in beeld: Jamairo Appiah

Talent in beeld: Jamairo Appiah

Tijdens Talent in beeld lichten wij elke keer een speler uit de Voetbalacademie uit. Deze keer is dat Jamairo Appiah, 15 jaar, dit seizoen spelend in de O17-1 als aanvaller.

N.E.C.

Jamairo begon met voetballen toen hij 6 jaar oud was. Voordat hij hier in Nijmegen terechtkwam speelde hij bij Zeeburgia in Amsterdam. Daar ontwikkelde hij zich zo goed en dit leverde hem dan ook KNVB-trainingen op voor spelers onder 17 jaar. Hier wist hij zich al snel op de kaart te zetten en was het N.E.C. die zich al gauw kwam melden. Ondanks de afstand tussen zijn woonplaats en de Eendracht hoefde Jamairo niet lang na te denken, dus is hij dit seizoen begonnen aan zijn eerste jaar hier in Nijmegen. 

Jamairo omschrijft zichzelf als een technische, balvaste speler met veel diepgang in zijn spel. Hij weet dan ook goed waar zijn kwaliteiten liggen, namelijk in de 1 tegen 1 situaties en zijn ruimtelijk inzicht. Toch is hij er zich van bewust dat het altijd nog beter kan. Zo vindt hij dat het verdedigend nog wel wat beter kan en traint hij hard om ook zijn mindere linkerbeen verder te ontwikkelen. Als Jamairo zich met iemand zou moeten vergelijken zou dat PSV’er Steven Bergwijn zijn. “Hij is erg creatief aan de bal en heeft snelheid. Toch kan hij ook als aanspeelpunt functioneren”.

Hoogtepunt

Gezien het feit dat dit zijn eerste seizoen hier in Nijmegen wordt, heeft Jamairo nog vele hoogtepunten mee te maken. Stiekem hoop hij al dat het dit seizoen al gaat komen. Buiten N.E.C. kent hij wel enkele momenten die hem bij gebleven zijn. Zoals toernooien met clubs als Anderlecht, dat waren voor hem mooie ervaringen.

Buiten het veld

De tijd die hij buiten het voetbal over heeft besteedt hij het liefst met zijn hechte familie en vrienden. Daarnaast kijkt Jamairo graag naar series en documentaires die voetbalgerelateerd zijn. 

Toekomst

Voor jamairo is het doel helder. Als volgende stap in zijn carrière hoopt hij zo snel mogelijk aan te sluiten bij het eerste elftal van N.E.C. en daar vervolgens door te breken en zich als voetballer steeds beter ontwikkelen. Maar hij kijkt ook al verder dan dat en zo hoopt hij op een internationale carrière bij een Europese topclub. Een specifieke club kan hij nog niet opnoemen. Na zijn eigen voetbalcarrière ambieert Jamairo een trainersfunctie. “Dat is niet alleen omdat veel voetballers dat doen na hun carrière maar vooral omdat ik het echt leuk vind". Om al zijn dromen te verwezenlijken blijft hij elke dag hard trainen en haalt hij het uiterste uit zichzelf om al zijn kwaliteiten te verbeteren.