Talent in beeld: Jordy Ruizendaal

Talent in beeld: Jordy Ruizendaal

Tijdens Talent in beeld lichten wij elke keer een speler uit de Voetbalacademie uit. Deze keer is dat Jordy Ruizendaal, 18 jaar, dit seizoen spelend in de O19-1 als middenvelder.

N.E.C. 

Op 5-jarige leeftijd begon Jordy te voetballen bij een voetbalclub. 12 jaar lang was IJsselmeervogels uit Spakenburg zijn club voordat N.E.C. hem op 17-jarige leeftijd naar Nijmegen haalde. Hier is hij nu bezig aan zijn tweede seizoen. 

Jordy omschrijft zichzelf als een controlerende verdedigende middenvelder met overzicht en vind zichzelf een echte teamspeler. Als controlerende middenvelder kent hij zijn eigen kwaliteiten: “Ik vind mijzelf een goede spelverdeler met een goede opbouw van achteruit”. Toch is hij er ook van bewust wat er nog beter kan. Zo moet het technische gedeelte, de rust aan de bal maar tegelijkertijd ook omschakelen naar een hoog baltempo een stuk beter worden. 

Hoogtepunt

Zijn hoogtepunt bij N.E.C. is vrij recentelijk. Hij nam het als aanvoerder enkele weken geleden met zijn ploeg op tegen Ajax en wist uiteindelijk met drie punten weer van het veld te stappen. Een goede wedstrijd en mooie overwinning die hem voor altijd zal bijblijven.

Buiten het veld

Naast het voetballen is er ruimte voor ontspanning. Voor Jordy betekend dat vooral het relaxen met vrienden en familie of het spelen van FIFA. Naast zijn voetbalcarrière zou Jordy graag een eigen bedrijf willen hebben. Wat voor bedrijf dat weet hij nog niet.

Toekomst

Zijn volgende stap in zijn carrière is duidelijk. Het eerste van N.E.C. halen en daar doorbreken. Mocht dat lukken dan hoopt hij in de toekomst de stap te kunnen maken naar de subtop of misschien wel ooit verder dan dat. Om deze doelen te behalen blijft hij keihard werken aan zowel zijn sterke als verbeterpunten om zo een complete voetballer te worden.