Talent in beeld: Kas de Wit

Talent in beeld: Kas de Wit

Tijdens ‘talent in beeld’ lichten wij elke keer een speler uit de voetbalacademie uit. Deze keer is dat: Kas de Wit, komend seizoen spelend in de O17-1 als aanvallende middenvelder, een echte nummer 10. 

N.E.C.

Als 7-jarige jongetje begon Kas met voetballen bij Roda’28 uit Winssen. Daar duurde het slechts 2 jaar voordat zijn talent bij andere clubs opviel, waaronder N.E.C. Sindsdien voetbalt Kas bij de Voetbalacademie N.E.C. Kas omschrijft zichzelf als “een creatieve, hardwerkende middenvelder”.  Zijn sterke punten put hij uit de kwaliteit om door middel van zijn techniek zichzelf vrij te spelen en om voor medespelers ruimte te creëren. “Maar daarnaast heb ik ook scorend vermogen”. Toch is er altijd ruimte voor verbetering. “Mijn verbeterpunt is dat ik nog meer om mij heen moet kijken”. Hij vergelijkt zichzelf graag met een speler als Ronaldinho. Niet zozeer vanwege zijn voetbalkwaliteiten maar doordat hij altijd plezier heeft tijdens het voetballen, iets wat natuurlijk niet mag ontbreken.

Hoogtepunt

Zijn hoogtepunt bij N.E.C. was er een om niet snel te vergeten. Afgelopen seizoen wist Kas met zijn ploeg namelijk de bekerfinale te bereiken. Hierin namen zij het op tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Ondanks dat de ploeg er niet in wist te slagen de beker mee naar huis te nemen was dit voor Kas “een mooie ervaring om een keer mee te maken”. 

Buiten het veld

Doordeweeks en op zaterdag wordt er natuurlijk veel gevoetbald. Buiten het veld brengt Kas voornamelijk zijn tijd door met zijn familie en vrienden. Daarnaast houdt hij ervan om af en toe een potje FIFA te spelen. 

Toekomst 

Voetbal is voor Kas alles. “Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat ik naast het voetbal zou willen doen omdat ik nu heel veel bezig ben met het voetballen” Daarom heeft hij op dit moment maar 1 doel voor ogen: “Ik zou graag zo snel mogelijk mijn debuut in N.E.C. 1 willen maken” Maar hij durft ook al verder dan dat te kijken en zo hoopt hij binnen 10 jaar sowieso te zien spelen bij een Europese topclub. Hard werken, geduldig blijven en veel voor zichzelf trainen zijn voor Kas de sleutel tot succes om dit doel te gaan bereiken.