Union sluit aan als Partnerclub en brengt daarmee het aantal op 20

Union sluit aan als Partnerclub en brengt daarmee het aantal op 20

We sloten het jaar 2019 af met 19 Partnerclubs. Deze middag is Union Partnerclub geworden en daarmee komt het aantal op 20. In het bijzijn van Jeroen Jetten (bestuurslid voetbalzaken), Mark Edo de Keuning (technische commissie) tekenden Dominique Scholten en Iddo Roscher namens N.E.C. een driejarige overeenkomst.  

Als betaald voetbalorganisatie gelooft N.E.C. dat elk voetballend jongetje en meisje recht heeft op een goede begeleiding en voelt de club uit Nijmegen de verantwoordelijkheid om clubs in de regio hierbij te helpen. Door het delen van kennis worden de amateurverenigingen ondersteunt bij het ontwikkelen van hun spelers en trainers en het najagen van hun ambities. Het afgelopen half jaar zijn er al 7 bijeenkomsten geweest, waarbij hoofdopleidingen, co√∂rdinatoren, trainers en scouts van Partnerclubs aanwezig waren. De komende maanden zijn er weer de nodige bijeenkomsten. 

Jeroen: "Bij de eerste kennismaking waar Dominique het verhaal van N.E.C. en de samenwerking op tafel legde, zagen we alleen maar positieve aanknopingspunten om voor deze samenwerking te gaan. Later in de bestuursvergadering bleek dat de samenwerking breed gedragen werd. De bijeenkomsten samen met andere amateurverenigingen kan ons als Union veel brengen. Iedereen worstelt wel met bepaalde vraagstukken, zo ook wij. Denk aan het werven van vrijwilligers, scheidsrechters etc. Wellicht hebben andere verenigingen dit al super geregeld en kunnen wij daar van leren. Tevens geeft het ons de mogelijkheid om onze trainers en technische mensen eens in de keuken te laten kijken bij N.E.C. Wij als Union zijn dan ook verheugd om de komende 3 jaar de samenwerking aan te gaan."

"Wij zijn erg blij dat ook Union, een grote amateurvereniging in de regio, zich aan ons wil verbinden." Vult Dominique aan. "Zij zijn een ambitieuze vereniging waar prestatie en recreatie hand in hand gaan. Naast de kennisdeling vanuit ons zien we ook dat we een platform bieden waarbij clubs met elkaar in contact komen en daar zaken met elkaar gaan delen en van elkaar gaan leren. Dit is goed voor de regio en wij faciliteren dat maar al te graag."