Arjen Nijman nieuwe Hoofd Coaching Talent Identificatie en Herkenning

N.E.C. heeft met ingang van het huidige seizoen Arjen Nijman aangesteld als Hoofd Coaching Talent Identificatie en Herkenning. Nijman zal deze functie gaan combineren met zijn werkzaamheden als hoofdtrainer van het O16 elftal van N.E.C.   

Binnen de nieuwe structuur gaat er gewerkt worden vanuit vier verschillende leeftijdsfases. Elke leeftijdsfase heeft een eigen coördinator die middels kennis van leeftijdsspecifieke kenmerken specialist is binnen de desbetreffende leeftijdsfase. Daarbij zal het contact tussen talentherkenners, coördinatoren en hoofdtrainers geïntensiveerd worden waardoor talentherkenners op de hoogte zijn van de ontwikkelingen van team en spelers wat bijdraagt aan het beter inzichtelijk maken van de gewenste situatie. Mede hierdoor is N.E.C. in staat om een verdiepingsslag te maken in het identificeren en herkennen van talent binnen de verschillende leeftijdsfasen.   

Binnen de nieuwe structuur ontstaat eveneens een ontwikkelklimaat voor de talentherkenner. Zij zullen op basis van hun ambities aan de slag gaan om samen met coördinatoren een ontwikkelplan op te stellen wat past bij de mogelijkheden van het individu alsmede de club.   

De verdeling van de coördinatoren ziet er als volgt uit:  

Coördinator Verenigingsopleiding O7-O10 - Marco Notebaart  

Coördinator Vooropleiding O11-O13 - Erwin Mol  

Coördinator Dagopleiding O14-O17 - Kane Jacobs  

Coördinator Topsportopleiding O18-O21 - Jason Cyrus  

Hoofd Opleidingen, Dennis te Braak, over de nieuwe structuur: ’’Het uiteindelijke doel van de talentherkenner is het verbeteren van de instroom van talenten binnen de voetbalacademie. Daarbij zal er ook veel aandacht en ruimte zijn voor de ontwikkeling van deze talentherkenners. Hierdoor creëren we samen een ontwikkelklimaat waarbinnen doorgroeien mogelijk is. Door de aanstelling van Arjen als Hoofd Coaching Talent Identificatie en Herkenning, kunnen we het contact tussen talentherkenners en de trainersstaf intensiveren wat aan deze doelen zal bijdragen.’’