Kick-off HSF - N.E.C. Voetbalacademie Regioplan

Op maandag 4 oktober is de HSF – N.E.C. Voetbalacademie van start gegaan met de eerste trainingen van het Regioplan. Gedurende de afgelopen maanden zijn de voorbereidingen getroffen ter organisatie van het plan, dat jonge kinderen de gelijke kans biedt om hun talent te laten zien, met behoud van hun vertrouwde, sociale omgeving. Ongeveer zeventig kinderen, zowel jongens als meisjes, hebben deelgenomen aan de eerste trainingen in het Frans Heesenstadion van TOP Oss, in Bemmel bij SC Bemmel en in Nijmegen bij SV Orion. De trainingen staan onder leiding van vier tot zes trainers per regio, waarbij de helft actief is binnen de HSF – N.E.C. Voetbalacademie en de andere helft bestaat uit talentvolle trainers uit de betreffende regio. 

Om terug te blikken op de eerste twee weken geeft Swen Rovroy, Hoofd Coaching Verenigingsopleiding, aan: ‘’De eerste twee weken zijn vol enthousiasme verlopen. We hebben genoten van de energie en kwaliteiten van de kinderen. Daarnaast hebben we gelukkig ook mooie feedback ontvangen van ouders over hoe we met de kinderen omgaan. Het kind en zijn of haar plezier staat bij ons centraal en dit proberen we te waarborgen met individuele aandacht, zowel op als naast het veld.’’ Swen Rovroy geeft ook een inkijkje in de inhoud van de trainingen: ‘’We streven ernaar de kinderen zoveel mogelijk balcontacten te geven. Dit doen we onder andere met oefenvormen als de techniekcirkel, partij- en chaosvormen van 1-tegen-1 tot en met 4-tegen-4, het uitspelen van overtallen en het gebruik van meerdere ballen in een oefenvorm. We sluiten altijd af met een spel.’’

Het Regioplan van de HSF – N.E.C. Voetbalacademie kent een gevarieerd programma. Nu per regio het eerste tweetal trainingen zijn afgewerkt, staat volgende week de eerste Matchweek op het programma. In deze week gaan de spelers van het Regioplan wedstrijdjes spelen met andere clubs ui de regio, zoals RKSV Brakkenstein, Beuningse Boys, SC Bemmel en vv Union. In het vervolg staan er voor de kinderen nog meer leuke activiteiten op het programma, namelijk: testen en meten, een tweetal toernooitjes en nog een extra Matchweek. Samen met de kinderen kijken de trainers uit naar het vervolg.