N.E.C. O13 wint de interne competitie!

De afgelopen weken heeft er op sportcomplex de Eendracht een interne competitie plaatsgevonden. Vanaf 31 oktober werden er wekelijks onderlinge wedstrijden afgewerkt en in het eindklassement is de O13 met liefst 36 punten als eerste geëindigd.

Toen eind oktober duidelijk werd dat er in 2020 geen wedstrijden meer gespeeld konden worden tegen andere clubs heeft de Voetbalacademie besloten een interne competitie te starten. Onze talenten speelden telkens tegen een leeftijdscategorie ouder of jonger. “We willen spelers bewust afwisselend in wedstrijdsituaties brengen waarin de snelheid van denken en handelen hoger is dan gemiddeld. Op deze manier leren ze zelf hoe ze het tempo van situaties in moeten schatten”, geeft hoofd jeugdopleiding Dennis te Braak aan.

Voor winst werden drie punten toegekend, bij een gelijkspel kreeg je één punt en na een nederlaag bleef je op basis van de uitslag puntloos. Naast de punten voor de uitslag konden er op specifieke onderdelen extra punten worden verzameld. Zo verdienden de spelers na het scoren van een doelpunt uit een standaard situatie één extra punt; een overwinning met meer dan drie doelpunten verschil leverde twee bonuspunten op. Dit werd bij zes doelpunten verschil opgebouwd naar vier, enzovoort. Bij het houden van de ‘nul’ kreeg je drie punten extra. Als klapper telden alle punten dubbel bij winst of gelijkspel tegen een leeftijdscategorie ouder.

Uiteindelijk dus met als winnaar de O13. Jules van de O13 vatte de interne competitie mooi samen. “We stonden voor veel uitdagingen. Tegen de O14 konden we andere dingen trainen dan tegen de O12. Het leefde in ons team en de laatste wedstrijd was erg spannend. Leuk dat we het toernooi hebben gewonnen.”