Nabeschouwing 18 september

Voor zowel de O18 als O21 stond afgelopen zaterdag het competitieuduel tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag op het programma. Dit leverde wisselende resultaten op.

Wedstrijdverslagen van N.E.C. O18 en O21 zijn geschreven door Emiel Toonen, ForzaNEC.
N.E.C. O18

De jonge mannen onder leiding van Leiwakabessy kregen een kleine omslag na het zware verlies bij Vitesse O18. Zo begon Ibi Cissoko voor het eerst sinds zijn terugkeer weer in de basis en hoopte hij met zijn team de zure nasmaak van afgelopen dinsdag weg te spoelen. Bij Vitesse ging het hard en verdiend onderuit met 3-0. Zaterdagmiddag kwamen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag op bezoek. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 1-5 overwinning voor de Hagenezen, vlak voordat de regering de stekker uit het amateur- en jeugdvoetbal trok. Ondanks een doelpuntloze eerste helft leek het er op dat NEC O18 weer met lege handen kwam te staan; vijf minuten na rust kwamen de gasten op 0-1 voorsprong. Lange tijd leek dat ook zo te blijven, maar invaller Jens Kamps wist vijf minuten voor tijd op aangeven van Cissoko de eindstand achter doelman Wassenaar te koppen. Ondanks wat aandringen van beide kanten bleef het bij deze 1-1 en werden de punten gedeeld. NEC O18 staat na drie wedstrijden op een vierde plek en reist volgende week af naar de hoofdstad van Nederland waar op sportpark ‘Goed Genoeg’ aangetreden zal worden tegen AFC. De Amsterdammers zagen dit weekend hun overwinning in de laatste minuut aan hun voorbij gaan tegen FC Volendam en speelde met 2-2 gelijk op De Dijk. Vorig seizoen hadden de Nijmeegse spelers, destijds nog onder leiding van François Gesthuizen, het erg zwaar en trokken pas in de slotfase de overwinning naar hun toe.

N.E.C. O21

Op sportcomplex De Aftrap in Den Haag begonnen de mannen van Mark Otten zeer welvarend. Al binnen de minuut kwam NEC op 0-1 voor een doelpunt van Giovanni Zwikstra. Het was echter het begin van een teleurstellende middag in Zuid-Holland. Na rust duurde het nog geen kwartier of NEC keek tegen een achterstand. Marius van Mil had een zeer beslissende rol in deze tweede helft door in een tijdsbestek van drie minuten de stand om te draaien van 0-1 naar 2-1 in het voordeel van ADO, wat onder leiding staat van Rick Hoogendorp. Twintig minuten voor het eind werd door Yahya Boussakou de eindstand op het scorebord gezet. Ondanks het inbrengen van onder andere Stan van Ballegooij en Tygo Kersten lukte het de Nijmegenaren niet om nog enig gevaar te stichten en het ADO Den Haag moeilijk te maken. Na wat luttele minuutjes blessuretijd vond scheidsrechter Karremans het ook wel prima wat betekende dat NEC met lege handen weer terug naar Nijmegen kon. Volgende week komt Almere City FC O21 op bezoek in Nijmegen.