Nabeschouwing 25 september

Voor de teams van de Voetbalcademie stond afgelopen zaterdag weer een vol schema op het programma. Zo nam N.E.C. O17 het in de topper op tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord, ging onze O18 richting Amsterdam voor het duel tegen AFC en kreeg N.E.C. O21 Almere City op bezoek.

Wedstrijdverslagen van N.E.C. O18 en O21 zijn geschreven door Emiel Toonen, ForzaNEC.
N.E.C. O17

Afgelopen zaterdag heeft het team van Frank van Kouwen een ruime nederlaag geleden tegen Feyenoord. De O17 van N.E.C. begon goed en fel aan de wedstrijd met een bal op de paal tot gevolg, maar er wordt gevlagd voor buitenspel. Verder volgden er in de eerste helft niet veel kansen tot enkele minuten voor rust. Vlak voor rust kwamen de bezoekers uit Rotterdam er toch nog doorheen en werd de bal hard binnengeschoten: 0-1. Zo ging de thuisploeg met een achterstand de kleedkamer in.

Meteen na rust volgde de volgende domper voor N.E.C., wanneer Feyenoord vrijwel direct vanaf de aftrap op een 0-2 voorsprong komt door middel van een volley. Na 20 minuten spelen in de tweede helft bouwde Feyenoord de voorsprong nog verder uit tot 0-3 nadat de bal in eigen strafschopsgebied van N.E.C. niet goed kon worden weggewerkt en deze in de verre hoek terecht kwam. Hierna leek het verzet van N.E.C. gebroken en liep Feyenoord uit naar een 0-5 voorsprong. Net voor het eindsignaal kreeg N.E.C. ook nog een penalty tegen wat resulteert in een 0-6 nederlaag. De mannen van Frank van Kouwen zullen zich komend weekend van deze nederlaag proberen te herstellen wanneer het team op bezoek gaat bij AZ.

N.E.C. O18

Er werd maar liefst 12 keer gescoord op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam, maar NEC O18 werd met een nederlaag naar huis gestuurd. Al na een kwartier was er vier keer gescoord; voor NEC waren dit Stan van Ballegooij en Lucas Conen. Het tempo bleef qua doelpunten op een hoog tempo liggen want de teams gingen rusten met een 5-3 stand. Rens Clarijs was voor NEC de derde doelpuntenmaker maar kon niet voorkomen dat hij en zijn team gingen rusten met een achterstand. Na rust leek NEC de zaakjes op orde te hebben; in een tijdsbestek van een paar minuten kwam NEC door doelpunten van Van Ballegooij en Sam Sow op gelijke hoogte. Het mocht echter niet baten want in de slotfase liepen de Amsterdamse amateurs alsnog over NEC heen en scoorde nog tweemaal: 7-5.

Volgend weekend wacht NEC O18 de verre reis naar de Volendamse Dijk. Om 12.30 uur zal er in het Kras Stadion worden afgetrapt tussen FC Volendam O18 en NEC. Saillant detail is dat vorig seizoen deze wedstrijd de laatste competitiewedstrijd was voordat de regering de stekker uit het amateur- en jeugdvoetbal trok.

N.E.C. O21

Al vanaf minuut één hadden de mannen van Mark Otten het erg zwaar. Zonder Thomas Beekman en Joep van der Sluijs, die vanzelfsprekend met het eerste elftal meegingen naar Rotterdam, stond NEC na een ruim kwartier al op een onoverbrugbare achterstand. Na negen minuten kwam het nog goed weg nadat scheidsrechter Prick geen penalty aan de gasten gaf, maar een minuut later was het wel raak. Een inzet van Riley Reemnet was keeper Dieker te machtig en kwam de 0-1 op het scorebord. NEC was nog niet bekomen van de achterstand of Dieker kon weer vissen; ditmaal na een doelpunt Tijmen Wildeboer. Nog voor rust was de wedstrijd wel gespeeld. Twee doelpunten van Thijs van Leeuwen zorgde er voor dat de drie punten meegingen naar Almere City. Het enige wapenfeit voor NEC voor rust was een schot van Jordy Ruizendaal wat hij voorlangs naast het doel van de Almeerse doelman.

Riley Reemnet zorgde een kwartier na rust ook voor zijn tweede doelpunt voor Almere City FC, maar een grote monsterscore bleef NEC nog enigszins bespaard. Nils Rossen deed vijf minuten na de vijfde goal van Almere City FC vanaf elf meter nog wat terug, maar verder was NEC onmachtig om het de gasten uit Flevoland lastig te maken. Scheidsrechter Prick vond het na 90 minuten ook wel welletjes en verloste NEC uit de lijdensweg. Dit verlies betekent dat NEC na vier gespeelde wedstrijden op de laatste plaats bivakkeert. Volgende week ontvangen de mannen van Mark Otten sc Heerenveen O21, die dit weekend de derby van het Noorden wonnen van FC Groningen.