Nabeschouwing zaterdag 13 november

Afgelopen weekend behaalde de jeugdteams van de HSF - N.E.C. Voetbalacademie wisselende resultaten. Zo wonnen de O10 en O11 knap op bezoek bij FC Utrecht, wist de O16 met overtuigende cijfers te winnen van Fortuna Sittard maar kende de O17 een teleurstellende middag op de Eendracht tegen FC Volendam.

N.E.C. O17 – FC Volendam O17

N.E.C. O17 speelde afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Nadat N.E.C. O17 vorige week een knappe 2-3 overwinning bij Feyenoord boekte, wisten de spelers van N.E.C. dit goede gevoel niet helemaal vast te houden. De wedstrijd tegen FC Volendam werd uiteindelijk met 3-0 verloren. Komende zaterdag neemt de ploeg het in de competitie in eigen huis op tegen de hekkensluiter, PEC Zwolle. Voor de ploeg van trainer Frank van Kouwen is het dus zaak om in deze wedstrijd de punten te pakken. Woensdagavond speelt de ploeg eerst nog een oefenduel tegen de leeftijdsgenoten van PFA Academy.

N.E.C. O16 – Fortuna Sittard O16

N.E.C. O16 nam het afgelopen zaterdag in eigen huis op tegen laagvlieger Fortuna Sittard. In oktober ging de ploeg van trainer Arjen Nijman nog op bezoek in Sittard en stapte daar met een 2-3 overwinning van het veld. Thuis op Sportcomplex de Eendracht werd het minder spannend.

De thuisploeg kwam direct goed uit de startblokken en liet vanaf het begin merken dat het de wedstrijd wilde winnen. Dit resulteerde na tien minuten al in de openingsgoal als aanvoerder Guus Barten een penalty benutte na een overtreding op aanvaller Yannick Eduardo.  Niet veel later was daar opnieuw de snelle buitenspeler, die dit duel onhoudbaar leek voor de defensie van Fortuna Sittard, met een schitterende actie spits Jouk Jansen in stelling bracht om de voorsprong te verdubbelen; 2-0. Dit was tevens ook de ruststand.

Vlak na rust was het Yannick Eduardo die nu zelf op het scoreformulier wist te komen en zorgde voor een comfortabele voorsprong van 3-0. Nog geen vijf minuten wist hij daar ook zijn tweede treffer van de middag bij toe te voegen en leek daarmee de wedstrijd definitief te beslissen; 4-0. De thuisploeg bleef gasgeven en leek niet genoegen te nemen met ‘slechts’ vier doelpunten. Ook verdediger Yousri el Anbri deed nog een duit in het zakje en werkte een corner van Guus Barten binnen; 5-0. Een kwartier voor tijd kreeg N.E.C. opnieuw een penalty. Ditmaal stond Yannick Eduardo achter de bal. Ook hij faalde niet en wist daarmee zijn hattrick compleet te maken en de eindstand op het scorebord te zetten. Zo won N.E.C. O16 met overtuigende cijfers van de ploeg uit Limburg. Komend weekend staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma als de ploeg het opneemt tegen AFC O16.

N.E.C. O15 – AFC O15

N.E.C. O15 speelde afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen het fysiek sterke AFC. Al na zes minuten voetballen komt N.E.C. op achterstand: 0-1. N.E.C. doet bijna direct iets terug nadat Jeremy van Haalen de bal op de paal schiet. Binnen twintig minuten verdubbelt AFC de voorsprong na een snelle uitbraak: 0-2. Na 25 minuten spelen wordt het zelfs bijna 0-3 voor AFC, maar gelukkig eindigt de bal op de paal. Na bijna een halfuur voetballen doet N.E.C. iets terug door middel van een prachtige goal van aanvaller Giorgio Ghiani. Hij stift de bal over de keeper heen en deze eindigt in het doel: 1-2. Nog voor rust trekt N.E.C. O15 de stand gelijk door opnieuw een goal van Giorgio.

Kort na rust draait N.E.C. de wedstrijd helemaal om met de 3-2 van Wessel van Gorp, maar hier kunnen ze niet lang van genieten, want AFC maakt vrijwel direct gelijk: 3-3. Het begin van de tweede helft is een waar doelpuntenfestijn, want enkele minuten later komt N.E.C. opnieuw op voor sprong. Jeremy van Haalen neemt de bal goed mee en kan in de verre hoek binnenschieten: 4-3. Na een uur voetballen krijgt AFC dé kans om weer op gelijke hoogte te komen, maar keeper Jack Thijssen kan de bal uit de lucht plukken. Een kleine tien minuten voor tijd lijkt N.E.C. de wedstrijd te beslissen nadat de ingevallen Fons van Egdom de bal binnenschiet: 5-3. In het verdere verloop vielen er geen doelpunten meer en dus boekte N.E.C. O15 een goede overwinning op AFC. Dankzij deze overwinning klimt de ploeg naar de vierde plek op de ranglijst. Zaterdag reist de ploeg af naar Rotterdam voor het duel met Spartaan'20 O15.

FC Groningen O14 – N.E.C. O14

N.E.C. O14 speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd in het Hoge Noorden tegen FC Groningen. De ploeg van trainer Swen Rovroy verloor met 1-0 door een discutabele rake penalty. De ploeg staat dit weekend op de vijfde plaats op de ranglijst. Zaterdag reist de ploeg af naar de achterhoek om het op te nemen tegen FC Twente/Heracles O14 dat momenteel op de zesde plaats staat.

Excelsior Rotterdam O13 – N.E.C. O13

N.E.C. O13 speelde afgelopen weekend niet op zaterdag, maar op zondag. Het team van trainer Niels Voet ging op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Excelsior in Rotterdam. De wedstrijd eindigde in een ruime nederlaag voor N.E.C. Excelsior Rotterdam won namelijk met 7-1. Komende zaterdag hoopt de ploeg zich thuis tegen ADO Den Haag te revancheren.

NAC Breda O12 – N.E.C. O12

N.E.C. O12 had afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen NAC Breda O12 op het programma staan. Het was een doelpuntrijke wedstrijd die uiteindelijk een gelijkspel opleverde: 9-9. Komend weekend wacht de topper in Eindhoven tegen PSV O12.

FC Utrecht O11 – N.E.C. O11

Afgelopen zaterdag gingen twee teams van de voetbalacademie op bezoek bij FC Utrecht, waaronder N.E.C. O11. N.E.C. speelde goed voetbal en wist dit uiteindelijk ook om te zetten in een overwinning; 12-14. Jop Pepping, trainer van N.E.C. O11, vertelt: ‘’ Vanaf het begin gingen wij met enorm veel energie de wedstrijd in. Vanaf minuut 1 waren 'wij feller, sneller, en brutaler in het veld. We zaten er kort op en durfde te duelleren. Aan de bal benutten we de ruimtes erg goed.’’ Zaterdag gaat de O11 in eigen huis proberen deze overwinning een mooi vervolg te geven als de ploeg het opneemt tegen FC Emmen O11.

FC Utrecht O10 – N.E.C. O10

Net als N.E.C. O11, speelde N.E.C. O10 afgelopen weekend ook een uitwedstrijd bij FC Utrecht. De wedstrijdjes tijdens de twingames verliepen zeer doelpuntrijk en uiteindelijk wist N.E.C. O10 aan het langste eind te trekken. De eindstand was namelijk 24-25 in het voordeel van N.E.C. Aankomend weekend is de ploeg vrij en speelt het geen wedstrijd.