Nieuwe rollen voor de trainers Bas Peperkamp en Niels Voet

Vanaf de start van het nieuwe schooljaar zal Bas Peperkamp (foto) de rol van studiecoördinator overnemen van Niels Voet. Niels zal op zijn beurt aan de slag gaan met de ontwikkeling van spelers en trainers van de vooropleiding. Tot het einde van het seizoen zal de vertrekkende trainer Bas van Baar deze verantwoordelijkheid dragen.

Hoofd jeugdopleiding Dennis te Braak: “School en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. ​Wij denken met Bas Peperkamp een trainer in huis te hebben die door zijn opgebouwde ervaring deze coördinerende rol goed ​zou kunnen vervullen.” Bas Peperkamp, sinds 2018 bij de club, zal ook trainer blijven bij de O12. Samen met de scholen zal Bas zorgdragen voor de studie ontwikkeling. Naast de werkzaamheden bij N.E.C. is Peperkamp docent geschiedenis op het Lorentz Lyceum. “Met de pedagogische achtergrond die ik heb denk ik een steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling op schoolgebied.” Daarnaast zal Bas Peperkamp ook de rol van wedstrijdcoördinator invullen.

Niels Voet draagt het stokje over aan Bas Peperkamp om plaats te kunnen maken voor de rol van ​hoofd coaching vooropleiding. Niels kijkt uit naar de functie die hij al eerder vervulde. “Voordat Bas van Baar deze functie had was ik al even verantwoordelijk voor de ​ontwikkeling van de trainers en spelers van de vooropleiding. Bas ​van Baar heeft de afgelopen jaren ​samen met de trainers een goed ​onderbouwd plan ​ontwikkeld waar we komende jaren ​aan verder kunnen bouwen. Samen met de trainers gaan we door met het ontwikkelen van onze talenten.” Naast de rol van ​hoofd coaching vooropleiding zal Niels trainer worden van de O13. Voor de opleiding UEFA A Youth zal de trainer ​tevens aansluiten bij de trainingen van de ​oudere leeftijden.