Nils Rossen tekent eerste profcontract

Nils Rossen heeft vandaag zijn eerste profcontract bij N.E.C. getekend. De 17-jarige middenvelder, die al acht jaar actief is binnen de Voetbalacademie van de Nijmeegse club, tekent een contract voor tweeënhalf jaar. 

Rossen is geboren in Wijchen en speelde, voordat hij de overstap maakte naar de Voetbalacademie van N.E.C., voor VV Alverna. Dit jaar komt de lichtvoetige middenvelder uit voor het O21-team. 

Tonny Pijnappels, manager Voetbalacademie N.E.C., vertelt: “We zijn verheugd dat we ons voor langere tijd kunnen verzekeren van de diensten van Nils. Als negenjarige kwam Nils naar N.E.C. en hij tekent nu zijn eerste contract. Dat is een groot compliment voor de collega’s die met hem hebben samengewerkt, maar vooral ook voor hemzelf. We kijken met vertrouwen richting de toekomst en blijven Nils faciliteren in zijn ontwikkeling als speler en mens.”

“Ik ben trots op de ontwikkeling die ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt. Acht jaar geleden heb ik via de Voetbalschool de overstap gemaakt naar de Voetbalacademie van N.E.C. Gisteren zat ik voor het eerst op de bank bij de eerste selectie. Ik wil dit goede gevoel vasthouden en de komende tijd de volgende stappen zetten in mijn ontwikkeling. Daarnaast wil ik mijn trainers bedanken, omdat zij er mede voor hebben gezorgd dat ik dit contract heb kunnen ondertekenen”, aldus de trotse Nils Rossen.