Sportclub Bemmel tekent contract als eerste regiopunt HSF – N.E.C. Voetbalacademie

In het Goffertstadion werd afgelopen maandag een handtekening gezet onder de samenwerking die de HSF – N.E.C. Voetbalacademie en Sportclub Bemmel met elkaar zijn aan gegaan. In Bemmel wordt na de zomer onder leiding van Swen Rovroy getraind door kinderen woonachtig in de regio Nijmegen-Noord. Per volgend seizoen trainen talentvolle spelers in de leeftijdscategorie O9 op sportpark Ressen.

“Met Sportclub Bemmel als eerste regiopunt zetten we een grote stap naar de verduurzaming van de ontwikkeling van de talenten uit de regio”, geeft Hoofd Jeugdopleiding Dennis te Braak aan. N.E.C. laat in de regio de talenten lid blijven van hun eigen vereniging om vervolgens één keer per week met elkaar, onder een verhoogde weerstand, te trainen. “We gaan kinderen, maar ook trainers, uit de regio continu de kans geven om zichzelf uit te dagen”, aldus Hoofd Coaching Verenigingsopleiding Swen Rovroy.

Arno van Heusden, voorzitter van de Bemmelse sportclub: “Wij zijn blij met de samenwerking omdat dit een formele invulling geeft aan de band die reeds jaren tussen beide verenigingen bestaat.”

N.E.C. en Sportclub Bemmel zullen jaarlijks de gang van zaken evalueren. Beide clubs hebben de intentie naar elkaar uitgesproken om de komende jaren de ontwikkeling van de talenten in de regio te optimaliseren.