Timo Plattel en Jan Lücke nieuwe keeperstrainers HSF - N.E.C. Voetbalacademie

In het nieuwe seizoen zullen Timo Plattel (27) en Jan Lücke (67+ foto) de trainers zijn van de keepers t/m de O17. Beide heren zullen per augustus in dienst van de HSF – N.E.C. Voetbalacademie treden. Lücke zal zich in eerste instantie richten op de keepers O15, O16 en O17 terwijl Plattel de keepers uit de O14 en jonger gaat trainen. Wilfried Brookhuis zal verantwoordelijk zijn voor de keepers O18 en O21.

“Wij zijn blij met de samenstelling van dit keepersteam. Wilfried als boegbeeld van de club en als bewaker van de keeperscultuur. Jan als ervaren man en met Timo een trainer die bij N.E.C. graag wil investeren in eigen ontwikkeling”, zegt Hoofd Jeugdopleiding Dennis te Braak. 

Lücke, die eigenaar is van zijn eigen keepersschool, hoopt de spelers te helpen in het verwezenlijken van hun droom. “Het mooiste wat er is om een jonge speler met een glimlach op het veld te zien. Vanuit plezier hoop ik samen met de keepers hun techniek en spelinzicht te verbeteren.” De ervaring die Lücke heeft opgedaan bij o.a. FC Utrecht, Vitesse en Ajax hoopt hij vervolg te geven bij N.E.C.: “Ik kijk uit naar hoe een mooie club als N.E.C. de begeleiding in facetten als voeding, studie, ouders op elkaar afstemt. Ik ben trots dat ik hier deel van uit mag maken.”

Oud-prof van FC Twente, Almere City en Vitesse Plattel staat bij N.E.C. voor zijn eerste klus als trainer. “Vanuit mijn eigen ervaring wil ik de jonge keepers helpen in wat nodig is om je te ontwikkelen. Als trainer hoop ik zowel het menselijke als het voetballende aspect te beïnvloeden.” Sinds dat Plattel zijn carrière vanwege blessureleed vroegtijdig moest afbreken richt hij zich op een leven als keeperstrainer. “Ongetwijfeld ga ik fouten maken, daar leer ik van. N.E.C. biedt mij een plek waar dat kan en mag. Door gesprekken met Wilfried Brookhuis merk ik dat ik mezelf ontwikkel. Ik kan niet wachten om te beginnen.”