Update Regioplan HSF - N.E.C. Voetbalacademie

De activiteiten van het Regioplan van de HSF - N.E.C. Voetbalacademie zijn in volle gang. De afgelopen drie weken stonden in het teken van het testen en meten en de zogenoemde Champions League Games.

Zo werden gedurende de afgelopen periode alle kinderen uit de drie verschillende regio's waarin het Regioplan actief is, getest op hun snelheid op de tien en dertig meter. Daarnaast kwamen op vrijdag 19 november meer dan zeventig kinderen, jongens en meisjes, van het Regioplan bij elkaar om wedstrijdvormen te spelen op sportcomplex De Eendracht, de thuisbasis van de HSF - N.E.C. Voetbalacademie. Dit leverde een schitterend gezicht op, waarin vooral het enthousiasme en de energie van de kinderen er uit sprongen. 

Hoofd Coaching Verenigingsopleiding, Swen Rovroy, kijkt met een glimlach terug op de afgelopen drie weken, maar met name ook op de Champions League Games van afgelopen vrijdag: “Allereerst wil ik alle negen trainers bedanken voor hun enthousiasme. Je zag dit echt terugkomen bij de kinderen op het veld.” Daarnaast waren er ook zes spelers van de huidige O14 van de academie aanwezig, die de trainers hielpen bij de coaching en begeleiding van de teams. Swen Rovroy: "De spelers van de O14 waren gemotiveerd om te helpen. Dat deden ze erg goed. De leus van de club is 'Samen Ten Strijde', ik denk dat dat we die zin eer aan hebben gedaan. We hebben genoten van alle kinderen, dit is waar we het voor doen!" 

Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen is het streven van het Regioplan dat zoveel mogelijk activiteiten, binnen de mogelijkheden, door blijven gaan. Het kind staat hierbij te allen tijde centraal. Voordat de winterstop aanvangt, staan er nog een viertal activiteiten op het programma: twee trainingen, een wedstrijd en een toernooi. Na de winterstop zal het Regioplan wederom tien activiteiten verzorgen voor de kinderen uit de regio.