Voorbeschouwing zaterdag 13 november

Komend weekend komen er acht jeugdteams van N.E.C. in actie. De O21 en O18 hebben een vrij weekend in verband met de interlandperiode. Er zijn vijf uitwedstrijden en drie thuiswedstrijden. Kortom, een rustige zaterdag op Sportcomplex de Eendracht. 

N.E.C. O17 – FC Volendam O17

N.E.C. O17 speelt aankomende zaterdag een oefenwedstrijd tegen FC Volendam O17. Afgelopen weekend boekte het team van Frank van Kouwen en zeer knappe uitoverwinning bij Feyenoord: 2-3. N.E.C. O17 zal dit goede gevoel vast willen houden en door middel van de oefenwedstrijd verder te werken aan de weg die is ingeslagen. De aftrap op Sportcomplex de Eendracht is om 12:00 uur.

N.E.C. O16 – Fortuna Sittard O16

N.E.C. O16 speelt komend weekend een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard O16. De vorige wedstrijd tussen beide elftallen werd met 2-3 gewonnen door N.E.C. Afgelopen weekend won de ploeg met 1-2 bij koploper SC Cambuur. Arjen Nijman, trainer van N.E.C. O16, blikt vooruit: ‘’wij moeten wedstrijden eerder beslissen en in fases betere keuzes maken om dominant te blijven. In dit proces maakt het team stappen door iedere dag hard te werken, ik geniet van die energie.’’ De wedstrijd op Sportcomplex de Eendracht begint om 14:45 uur en is het slotakkoord van de zaterdagmiddag.

N.E.C. O15 – AFC O15

N.E.C. O15 speelt dit wekend thuis tegen AFC O15. De vorige ontmoeting tussen beide teams resulteerde in een spannende 3-4 overwinning voor N.E.C. Op de ranglijst is het onderlinge verschil tussen beide teams zes punten in het voordeel van N.E.C. Komend weekend zal het team van trainer Rutger Worm daarom proberen om de wedstrijd om te zetten in winst om op die manier een gat te slaan met de ploegen uit de onderste regionen van de competitie. Over afgelopen weekend en komend weekend vertelt Rutger Worm, trainer van N.E.C. O15, het volgende: ‘’afgelopen weekend zijn we overklast op duel gedrag tegen een fysiek FC Den Bosch. De eerste helft was aardig, maar de tweede helft hadden we moeite om fysiek met FC Den Bosch mee te gaan. Aankomende zaterdag spelen wij weer tegen een fysiek sterk team, namelijk AFC Amsterdam, en dan moeten we voetballend proberen uit de duels te komen. Verdedigend moeten we ons mannetje staan en hetzelfde of meer daar tegen over zetten om tot een goed resultaat te komen. We gaan met zijn alle strijden.’’ De wedstrijd op Sportcomplex de Eendracht begint om 12:00 uur.

FC Groningen O14 – N.E.C. O14

N.E.C. O14 heeft afgelopen weekend met 4-2 gewonnen van Roda JC O14. Komend weekend speelt de ploeg de verre uitwedstrijd bij FC Groningen O14. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 5-0 overwinning voor N.E.C. ‘’Vorige week sloeg het team in de wedstrijd tegen het fysiek sterke Roda JC toe op cruciale momenten. Dat gaf ons een extra boost in het spel en de ontlading na afloop was mooi om te zien’’, blikt Swen Rovroy, trainer van N.E.C. O14, terug. Aankomende zaterdag gaat de O14 op bezoek bij FC Groningen: ‘’We zijn een week geleden van start gegaan met het hanteren van een nieuwe speelwijze. Deze week trainen we het aanvallende gedeelte, waarin het accent ligt op de opbouw van achteruit onder hoge druk. We kijken met vertrouwen uit naar de komende wedstrijd.’’ De wedstrijd op Sportpark Corpus Den Hoorn begint om 12:00 uur.

Excelsior O13 – N.E.C. O13

N.E.C. O13 speelt komend weekend niet op zaterdag maar op zondag. De ploeg van trainer Niels Voet gaat op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Excelsior. De vorige wedstrijd eindigde in een ruime overwinning voor Excelsior en daarom zal N.E.C. er alles aan willen doen om zich hiervan te revancheren. Niels Voet, trainer van de O13, blikt terug op afgelopen weekend en kijkt alvast vooruit naar de wedstrijd van zondag: ‘’zaterdag hebben we de eerste helft tegen Feyenoord goed gespeeld. In de tweede helft konden we dit helaas niet volhouden. We gaan komende week proberen hier stappen in te maken om onszelf in onze nieuwe speelwijze te ontwikkelen. De aftrap op Sportpark Woudestein is zondag om 11:00 uur.

NAC Breda O12 – N.E.C. O12

N.E.C. O12 speelt komend weekend een uitwedstrijd tegen NAC Breda O12. Afgelopen weekend heeft de O12 uitgehaald tegen Fortuna Sittard. Bas Peperkamp, trainer van de O12, vertelt: ‘’Afgelopen zaterdag is de O12 tegen Fortuna Sittard vurig uit de startblokken geschoten. Vanaf het eerste moment liet het team zien vol lef voor de winst te gaan. Uiteindelijk ging dit ook vrij eenvoudig. Aankomende zaterdag wacht NAC Breda O12. Wij hopen dezelfde passie en strijd aankomende zaterdag ook weer terug te zien.’’ De aftrap op Sportpark Heksenwiel is om 10:00 uur.

FC Utrecht O11 – N.E.C. O11

N.E.C. O11 gaat komend weekend op bezoek bij FC Utrecht O11. Jop Pepping, trainer N.E.C. O11, over komend weekend: ‘’na een sterke trainingsweek treft N.E.C. O11 komende zaterdag FC Utrecht. Wij zullen het zaterdag met veel strijd en energie gaan opnemen tegen Utrecht. De wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch begint om 09:30 uur.

FC Utrecht O10 – N.E.C. O10 

Net als N.E.C. O11 gaat ook N.E.C. O10 komend weekend op bezoek bij FC Utrecht. ‘’Aankomende zaterdag staat FC Utrecht te wachten. Wij willen de energie die wij afgelopen zaterdag tegen Ajax hebben laten zien door trekken naar de wedstrijd tegen FC Utrecht. We willen tegen Utrecht veel naar de ruimte voetballen om zo vooruit te komen en om uiteindelijk tot scoren te komen’’, aldus Thomas Botden, trainer van N.E.C. O10. De wedstrijd op Sportpark Zoudenbalch begint om 09:30 uur.