Voorbeschouwing zaterdag 23 oktober

Dit weekend komen alleen de O17, O18 en O21 van de HSF – N.E.C. Voetbalacademie in actie. Dit komt door de herfstvakantie, waardoor de overige jeugdelftallen een vrij weekend tegemoet gaan. De O17 en O21 spelen een thuiswedstrijd op sportcomplex De Eendracht. De O18 reist af naar het hoge noorden voor de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen.

N.E.C. O21 – Feyenoord O21

Onder 21 speelt dit weekend thuis tegen Feyenoord. De ploeg van Mark Otten speelde afgelopen week met 1-1 gelijk tegen NAC Breda. Het hoogste jeugdteam van de voetbalacademie begon goed aan de wedstrijd en dit resulteerde in een snelle 0-1 voorsprong. Vlak voor rust werd het helaas 1-1 en dit was ook meteen de eindstand. 

De wedstrijd tegen Feyenoord is een wedstrijd tussen twee ploegen die onderaan de ranglijst bundelen en hopen snel de stap omhoog te maken. Feyenoord zal de wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien, nadat zij afgelopen maandag met 2-0 wonnen van SC Heerenveen O21. De aftrap op sportcomplex de Eendracht is om 14:45.

N.E.C. O18 – FC Groningen O18

De O18 van de HSF – N.E.C. Voetbalacademie heeft zaterdag de verre uitwedstrijd tegen FC Groningen op de planning staan. Afgelopen weekend verloor het elftal van Jeffrey Leiwakabessy in de slotseconden met 3-4 van NAC Breda, terwijl de ploeg een kleine twintig minuten naar rust nog op een 3-2 voorsprong kwam. 

FC Groningen is een ploeg die bovenin meedraait met een tweede plek tot gevolg en nog geen enkele verliespartij. N.E.C. O18 staat op de vierde plek met zes punten achterstand op Groningen. Het is voor de ploeg van Jeffrey belangrijk om de drie punten te pakken, zodat ze aan kunnen haken bij de bovenste regionen. De aftrap op Sportcomplex Corpus den Hoorn is om 12:30. 

N.E.C. O17 – FC Utrecht O17

Aanstaande zaterdag speelt de O17 van de HSF – N.E.C. Voetbalacademie een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Afgelopen weekend verloor het team van trainer Frank van Kouwen met vrij grote cijfers van PSV: 5-0. Zaterdag zullen de jongens van de O17 zich proberen te revancheren van de forse nederlaag. 

FC Utrecht is een ploeg die het erg goed doet in de competitie met een verdienstelijke tweede plaats op de ranglijst tot gevolg. De O17 van de voetbalacademie heeft tot nu toe drie punten verzameld en het team zal er daarom alles aan doen om de drie punten in Nijmegen te houden om zo weg te komen van de onderste regionen. De aftrap op sportcomplex de Eendracht is 12:00.