Ontwikkeling staat voorop bij de DFDS - N.E.C. keepersopleiding

De keepersopleiding van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie is uniek in Nederland. Binnen de opleiding staat de individuele ontwikkeling van keepers centraal. Wilfried Brookhuis en Timo Plattel staan aan het hoofd van de opleiding en gingen dieper in op de materie. 

De DFDS – N.E.C. Voetbalacademie heeft bij ieder team een specifieke keepersopleiding geïntegreerd. Aan het hoofd van deze opleiding staan Wilfried Brookhuis en Timo Plattel. De keepersopleiding onderscheidt zich van andere betaald voetbalorganisaties. Op de Voetbalacademie hebben de doelverdedigers dagelijks keeperstraining, dit is uniek in de Nederlandse voetballerij. Bij deze trainingen is ook aandacht voor het voetballend aspect. “Ook de jongste keepers doen veel mee tijdens de groepstraining, waardoor ze de basistechniek zo snel mogelijk onder controle krijgen. Ook voetballen ze op zaterdag minimaal een helft”, aldus Timo Plattel. De optimale ontwikkeling van de keepers staat centraal. Naast dat beide trainers doelen voor de keepers stellen, doen ze dit ook voor zichzelf. Ook de opleiding en zijn trainers blijven scherp op ontwikkelingen binnen de voetballerij. Wilfried Brookhuis zegt er het volgende over: “Wij willen keepers voorbereiden aan de taken en eisen aan het moderne voetbal. We kijken hierbij wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau en hoe dit zich ontwikkelt.”

Brookhuis en Plattel zijn aanwezig bij de teamtrainingen en wedstrijden. Hier worden de keepers geobserveerd en geanalyseerd vanuit de keeperstaken en handelingen binnen het team. Dit doen ze, zodat wedstrijdvormen naar trainingen toe vertaald kunnen worden. Dit wordt als prettig ervaren door de keepers. Dat wordt door Rijk Jansen, keeper van N.E.C. O21, onderstreept: “Gedurende de wedstrijd kunnen we sparren over wat beter moet, hierbij helpt één blik mij om me weer op scherp te zetten.”

Keepers Sanjeev van Haaren en Rijk Jansen zijn beide overgekomen van een andere club. Jansen komt van Sparta Rotterdam en Van Haaren is overgekomen van amateurvereniging Quick 1888. Beiden geven aan dat zij hier meer en langere trainingen hebben. Keeper Sanjeev van Haaren benadrukt het belang van de dagelijkse training bij de Voetbalacademie: “Ik merk dat ik, doordat we elke dag trainen, mezelf beter kan ontwikkelen.” Door de focus op de ontwikkeling van de keepers, zijn er veel keepers die aansluiten bij de jeugdelftallen van nationale elftallen. Dit is een groot compliment voor de keepersopleiding van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie.

Bron foto: LIN VI fotografie