Rick Van der Mast nieuwe keeperstrainer DFDS – N.E.C. Voetbalacademie

Rick Van der Mast nieuwe keeperstrainer DFDS – N.E.C. Voetbalacademie

Keeperstrainer Rick Van der Mast heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor minimaal één seizoen bij de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. De in Delft geboren keeperstrainer volgt daarmee Timo Plattel op die een nieuwe uitdaging heeft gevonden bij FC Utrecht.

Van der Mast (26), in het bezit van het diploma UEFA Goalkeepercoach B, komt over van NAC Breda en neemt de nodige ervaring met zich mee. Eerder deed hij internationale ervaring op in Spanje, Frankrijk en Engeland en was hij drie jaar verbonden aan ADO Den Haag. De keeperstaf bestaat het aankomende seizoen naast Van der Mast uit Wilfried Brookhuis, Rijk Janse en Chiel Theunissen.

Van der Mast kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Ik ben ontzettend trots om onderdeel te mogen zijn van deze mooie club. Ik kijk er naar uit om samen met de andere trainers onze talenten verder te ontwikkelen.”

Tonny Pijnappels, manager DFDS – N.E.C. Voetbalacademie is content met de aanstelling van Van der Mast: ’’Rick is ontzettend ambitieus en heeft zowel in Nederland als op de internationale velden veel ervaring op gedaan. Met zijn drive is hij in staat, om samen met de overige stafleden, het niveau van onze keepers naar een hoger plan te tillen. Met zijn komst geven we een vervolg aan de uitstekende lijn die de afgelopen periode door Timo Plattel is ingezet.’’