Voorbeschouwing 03-12-2022

Komende zaterdag staan er weer competitiewedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen acht teams in actie, hiervan spelen er twee thuis en zes uit. De slotfase van de competitie is aangebroken, dus alle teams zullen weer voor de overwinning gaan!

FC Twente O.21 – N.E.C. O.21
Zaterdag jongstleden speelde N.E.C. O.21 een competitieduel tegen VVV Venlo. De Nijmegenaren begonnen goed aan de wedstrijd. Jonas Clein opende in de tweede minuut de score op fraaie wijze. In de hele eerste helft was N.E.C. de dominantere partij, dit resulteerde in een 2-0 voorsprong bij rust. In de tweede helft was de ploeg uit Nijmegen niet van plan om het rustig aan te gaan doen. In de vierenvijftigste minuut was het aanvoerder Thomas Cox die een penalty benutte en daarmee de 3-0 op het scorebord zette. De Venlonaren konden geen weerstand bieden aan het sterk spelende N.E.C. Nijmegen. In de resterende speeltijd werd er nog twee keer gescoord door de Nijmegenaren, een mooi uitgespeelde aanval en wederom een strafschop. De wedstrijd eindigde in een 5-0 overwinning voor N.E.C., die hiermee drie belangrijke punten pakte. N.E.C. staat nu namelijk op de vierde plek met negentien punten uit elf wedstrijden. Komende dinsdag verwacht de ploeg van Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy meer tegenstand te krijgen. Dan wordt er gespeeld tegen koploper FC Twente. De Tukkers draaien een goed seizoen, waarin zij maar twee keer puntverlies geleden hebben. Vorige week speelde FC Twente tegen Go Ahead Eagles, hier werd er met 0-3 gewonnen door de Twentenaren. Mocht FC Twente dinsdag winnen, dan zijn zij kampioen. In de laatste ontmoeting tussen FC Twente en N.E.C. werd het 0-0. Voor de Nijmegenaren is het nog mogelijk om te klimmen in het klassement en dus telt elke punt. Alles wordt uit de kast getrokken om de drie punten mee te nemen naar Nijmegen. De wedstrijd aankomende dinsdag is op Trainingscentrum FC Twente. De aftrap is om 17:00 uur.

N.E.C. O.18 – FC Volendam O.18
De O.18 selectie van N.E.C. kwam afgelopen zaterdag in actie tegen Alphense Boys. De ploeg uit Nijmegen startte zwak aan de wedstrijd en kwam zelfs al na drie minuten op een 1-0 een achterstand. In het verdere verloop van de eerste helft was N.E.C. de betere partij, maar het creëerde weinig kansen. Na de rust ontstonden er meer mogelijkheden voor de Nijmegenaren, maar ook hieruit werd niet gescoord. Doordat de ploeg uit Nijmegen bleef aandringen, kreeg N.E.C. in de drieënnegentigste minuut nog een hoekschop. Het was Jillian Bernardina die uit deze corner de 1-1 maakte. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. N.E.C. staat nu met zestien punten uit twaalf wedstrijden op de vierde plek. De Nijmegenaren delen deze plek met de tegenstander van komende zaterdag, FC Volendam. De ploeg uit Volendam won afgelopen zaterdag met 4-1 van AFC. Voor deze wedstrijd wist FC Volendam vijf wedstrijden op rij niet te winnen. De ploegen uit Volendam en Nijmegen hebben al eerder dit seizoen tegen elkaar gespeeld, toen werd het 0-3 in het voordeel van N.E.C. Nijmegen. Een overwinning voor de Nijmegenaren is belangrijk om de vierde plek te behouden en niet te degraderen. De wedstrijd zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 13:00 uur.

Roda JC O.16 – N.E.C. O.16
De mannen van Arjen Nijman speelden vorige week zaterdag tegen koploper Alphense Boys. Het was een wedstrijd die op en neer ging. Maar in het begin was het N.E.C die dankzij twee goals van Joep Willems op een 2-0 voorsprong kwam. Het bleef onrustig in de eerste helft, er ontstonden kansen aan beide kanten. Net voor rust maakte Alphense Boys de 2-1 vanuit een inworp. Begin tweede helft scoorde de Nijmegenaren uit een hoekschop, waardoor er een 3-1 voorsprong op het scorebord stond. Na deze goal kreeg de ploeg uit Nijmegen steeds minder grip op Alphense Boys. De ploeg uit Alphen aan den Rijn speelde steeds meer de lange bal, wat voor N.E.C. lastig te verdedigen was. Hierdoor ontstond ook de 3-2. In de zestigste minuut kreeg Alphense Boys een strafschop. Deze werd benut, waardoor het weer gelijk stond. De koploper uit Alphen aan den Rijn rook bloed en was uit op meer. N.E.C. stond onder druk en had moeite met het verwerken van de bal, maar een gelijkspel leek uit de wedstrijd gesleept te kunnen worden. In de allerlaatste minuut was het Alphense Boys die de 3-4 maakte. Na de aftrap werd er vrijwel direct afgefloten. Een zware domper voor de Nijmegenaren, maar veel tijd om te treuren is er niet. N.E.C speelt nog drie wedstrijden en staat nu met zeventien punten uit elf wedstrijden op de vierde plek. De teams staan dicht bij elkaar in puntenaantal, waardoor N.E.C. zowel kan stijgen als kan dalen in het klassement. Komende zaterdag wordt er tegen een directe concurrent gespeeld. Tegenstander Roda JC staat vier punten achter N.E.C. met een wedstrijd meer gespeeld. Als de Nijmegenaren winnen, kunnen zij niet meer gepasseerd worden door de ploeg uit Kerkrade. Roda JC heeft al zes wedstrijden op rij niet meer gewonnen, de laatste overwinning dateert van 8 oktober, toen werd er met 3-4 van N.E.C. gewonnen. Vorige week kreeg de ploeg uit Kerkrade de deksel op de neus door met 6-1 van hekkensluiter FC Eindhoven te verliezen. Voor N.E.C. is iedere wedstrijd een finale en dus wordt er zaterdag volop gestreden. De wedstrijd komende zaterdag is op Sportpark Kaalheide. De aftrap is om 11:00 uur.

N.E.C. O.14 – FC Groningen O.14
Afgelopen zaterdag speelde N.E.C. O.14 zijn een-na-laatste wedstrijd tegen SC Heerenveen. De Nijmegenaren kregen aan het begin van de wedstrijd geen grip op SC Heerenveen. Dit resulteerde in de 1-0 voor de Friezen. Na dit doelpunt kwam N.E.C. beter in de wedstrijd en veranderde het spelbeeld. Net voor rust maakte Hassan Kanu met een afstandsschot de gelijkmaker, waardoor de ploegen met 1-1 de kleedkamer in gingen. Na rust kwam de ploeg uit Nijmegen sterk uit de startblokken en raakte het twee keer het houtwerk. Toch was het SC Heerenveen die aan scoren toe kwam. Binnen drie minuten werden de 2-1 en de 3-1 gemaakt door de Friezen. N.E.C. maakt de aansluitingstreffer, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. De Nijmegenaren bleven doorgaan en hoopten op een goal. Dit doelpunt viel echter aan de verkeerde kant. SC Heerenveen maakte de 4-1, waardoor het voor N.E.C. lastig werd om nog een punt te halen. In het slotoffensief lukte het de Nijmegenaren nog wel om een doelpunt te maken, dit kwam te laat voor een resultaat. De wedstrijd eindigde in 4-2. Hierdoor staat N.E.C op de vijfde plek met dertien punten uit elf wedstrijden. Zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd voor de ploeg van Swen Rovroy op de planning. Er wordt gespeeld tegen hoogvlieger FC Groningen. De ploeg uit Groningen won vorige week met 4-1 van SC Cambuur en doet daardoor mee om het kampioenschap. Toen FC Groningen thuis speelde tegen N.E.C., werd het 3-0 in het voordeel van de Groningers. Tijd voor de Nijmegenaren om het seizoen goed af te sluiten met een overwinning. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 11:30 uur.

De Graafschap O.13 – N.E.C. O.13
Niels Voet en zijn mannen traden vorige week aan tegen Go Ahead Eagles. Na twaalf minuten spelen waren het de Deventenaren die de score opende. In de resterende tijd van de eerste helft werd er niet meer gescoord. Na rust begon de wedstrijd meer te leven. In de veertigste minuut scoorde Daan Schut de gelijkmaker. Echter werd er vijf minuten later weer gescoord door Go Ahead Eagles. Het spel ging heen en weer. De Nijmegenaren maakte weer de gelijkmaker, waarna ze wederom vijf minuten later een doelpunt tegen kregen. Uiteindelijk was het Go Ahead Eagles die aan het langste eind trok, bij het laatste fluitsignaal stond het 3-2 in het voordeel van de Deventenaren. Hierdoor staat N.E.C. op de vijfde plek met zestien punten uit twaalf wedstrijden. Voor de Nijmegenaren staan er nog twee wedstrijden op het programma. Ze kunnen nog alle kanten op in het klassement, er kunnen nog plekken gewonnen en verloren worden. Zaterdag is directe concurrent De Graafschap aan de beurt. De ploeg uit Doetinchem staat één punt boven N.E.C., dus bij winst van N.E.C. passeren zij De Graafschap. Vorige week speelde De Graafschap tegen FC Groningen. Hier waren de Doetinchemmers enkele maten te groot voor FC Groningen, het werd 7-0 voor De Graafschap. Het belooft zaterdag weer een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark De Bezelhorst. De aftrap is om 12:30 uur.

FC Emmen O.12 – N.E.C. O.12
De O.12 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een competitiewedstrijd tegen FC Emmen. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark Meerdijk. De aftrap is om 11:00 uur.

PSV O.11 – N.E.C. O.11
Ook N.E.C. O.11 speelt zaterdag een wedstrijd in competitieverband. De tegenstander is PSV Eindhoven. De wedstrijden aankomende zaterdag is op PSV Campus De Herdgang. De aftrap is om 9:30 uur.

Woezik O.10 – N.E.C. O.10
De O.10 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een wedstrijd tegen Woezik O.10. De wedstrijd is op Sportpark Woezik. De aftrap is om 09:00 uur.

Bron foto: LIN VI fotografie