Voorbeschouwing 04-02-2023

Komende zaterdag en zondag staan er weer competitie- en vriendschappelijke wedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. In onderstaande voorbeschouwing lees je de belangrijkste feitjes over de aanstaande wedstrijden. Er komen acht teams in actie, hiervan spelen er drie thuis en vijf uit.

N.E.C. O.21 – Go Ahead Eagles O.21
De O.21 van N.E.C. speelde afgelopen week twee wedstrijden. De competitiewedstrijd van afgelopen weekend werd in en tegen Heereveen met 1-1 gelijk gespeeld, de Nijmeegse doelpuntenmaker was Storm Streng die na zijn vier goals tegen Willem ll in een blakende vorm lijkt te verkeren. Midweeks werd er ook een gespeeld, weliswaar vriendschappelijk. Ditmaal werd er verloren tegen een mix tussen O.21 en het eerste elftal van De Treffers. De tegenstander zaterdag is Go Ahead Eagles, zij hebben net als N.E.C. vier punten, wel hebben de mannen uit Deventer één wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 14:30 uur.

Cambuur O.18 – N.E.C. O.18
Om 14:30 uur op Sportpark Kalverdijkje Noord te Leeuwarden zal N.E.C. O.18 aftrappen tegen Cambuur. In divisie 3A zijn de mannen van Kevin Moeliker goed begonnen met vier punten uit de eerste twee wedstrijden. Met een goed resultaat komende zaterdag nestelt N.E.C. O.18 zich in de top van deze competitie. N.E.C. O.18 speelde vorige week onnodig gelijk tegen VVV-Venlo. Daar waar N.E.C. een legio kansen om zeep hielp, was het VVV-Venlo dat, mede door een fantastische keepende doelman, een gelijkspel uit het vuur sleepte in Nijmegen. Het spel van de Nijmegenaren was absoluut bemoedigend en zal vertrouwen geven richting komende zaterdag.

N.E.C. O.16 – Excelsior O.16
De ploeg van Arjen Nijman mag komende zaterdag thuis aantreden tegen Excelsior O.16. De start van de Nijmegenaren deze competitie is niet zoals gehoopt met drie punten uit de eerste drie wedstrijden. In de uitwedstrijden tegen Roda JC en FC Groningen werd respectievelijk 4-0 en 2-0 verloren. Nijman zal hoopvoller terugkijken op de laatste thuiswedstrijd van twee weken geleden, toen rolde N.E.C. de Amsterdamse bezoekers van AFC met 5-0 op. Niet enkel het resultaat was goed, maar het spel was ook overtuigend. De aftrap komende zaterdag op Sportcomplex De Eendracht is om 12:00 uur.

AZ Alkmaar O.14 – N.E.C. O.14
De O.14 van N.E.C. wacht zaterdag de busreis naar Alkmaar voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen AZ. Voor de ploeg van Rovroy zal er hopelijk in Alkmaar vertrouwen getankt gaan worden. In de competitie zijn de Nijmegenaren met nul punten uit de eerste drie wedstrijden niet heel voortvarend van start gegaan. Kansloos zijn ze echter allerminst. Afgelopen week werd een 1-0 voorsprong in de 2e helft uit handen gegeven nadat N.E.C. zelf vergat om verder uit te lopen. De aftrap op het AFAS trainingscomplex is om 13:00 uur.

Excelsior O.13 – N.E.C. O.13
De mannen van Niels Voet reizen komende zondag af naar Rotterdam voor het treffen met Excelsior. Momenteel bevindt de O.13 zich in de middenmoot van de ranglijst na vier punten uit de eerste drie wedstrijden. Indien er een goed resultaat wordt gehaald kunnen de mannen van Niels Voet naar boven kijken. De aftrap op Sportpark Woudenstein is om 11:00 uur.

NAC Breda O.12 – N.E.C. O.12
De O.12 van N.E.C. speelt komende zaterdag een wedstrijd uit bij NAC Breda. De aftrap op Sportcomplex De Heksenwinkel is om 10:30 uur.

AZ Alkmaar O.11 – N.E.C. O.11
N.E.C. O.11 reist net als de O.14 af naar Alkmaar voor een wedstrijd tegen AZ. De aftrap op het AFAS trainingscomplex is om 12:30 uur.

Union O.10 – N.E.C. O.11
De mannen van Yaacoubi spelen ook een uitwedstrijd komende zaterdag. Echter spelen zij wat dichter bij huis, namelijk in Malden tegen Union. De aftrap op Sportpark De Kluis is om 09:00 uur.

Bron foto: LIN VI fotografie