Voorbeschouwing 05-11-2022

Komende zaterdag staan er weer competitiewedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen acht teams in actie, hiervan spelen er twee uit en zes thuis. Alle teams zullen weer voor de overwinning gaan!

N.E.C. O.21 – Roda JC O.21
N.E.C. O.21 speelde vorige week de derby bij en tegen Vitesse. In de eerste helft versierde Mauro Zijlstra een penalty, deze werd benut door Ibrahim Cissoko. De ploeg uit Nijmegen leidde met 0-1. De voorsprong kon in de tweede helft niet vastgehouden worden. Vitesse wist driemaal te scoren, waardoor er na negentig minuten spelen 3-1 op het scorebord stond. Hierdoor is N.E.C gepasseerd op de ranglijst. Na acht gespeelde wedstrijden staat N.E.C. op de vijfde plek met elf punten. Zaterdag staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma, Roda JC komt op bezoek bij Sportcomplex De Eendracht. De ploeg uit Kerkrade is sinds afgelopen zaterdag de nieuwe hekkensluiter van de competitie. Afgelopen zaterdag verloor Roda JC met 1-2 van Go Ahead Eagles. Na deze nederlaag staan ze nog steeds op vier punten uit acht wedstrijden. Voor de ploeg van Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy is het belangrijk om zaterdag weer punten te pakken. Ze zullen er alles aan doen om voor het eigen publiek een overwinning binnen te slepen. De wedstrijd komende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 14:30 uur.

SC Cambuur O.18 – N.E.C. O.18
Afgelopen zaterdag kwam de O.18 selectie van N.E.C. in actie tegen Excelsior Rotterdam. De Nijmegenaren begonnen sterk aan de wedstrijd en beloonde zichzelf. Al na zes minuten stond N.E.C. met 1-0 voor. In dezelfde eerste helft veranderde het spelbeeld, de Rotterdammers begonnen beter te combineren. Nog voor het rustsignaal wist Excelsior tweemaal te scoren, waardoor er na vijfenveertig minuten 1-2 op het scorebord stond. In de tweede helft vergat N.E.C. te scoren, ondanks de gekregen kansen. De ploeg van Kevin Moeliker en Rutger Worm verdiende een punt, echter werd de wedstrijd met 1-2 verloren. De ploeg uit Nijmegen krijgt de ene hoogvlieger na de ander. Zaterdag wordt er namelijk gespeeld tegen koploper SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden won vorige week na een doelpuntenfestijn in Amsterdam, ze wonnen met 4-5 van AFC. De Nijmegenaren staat een zware wedstrijd te wachten. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark Kalverdijkje Noord. De aftrap is om 11:30 uur.

N.E.C. O.16 – FC Groningen O.16
De mannen van Arjen Nijman hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan, door te winnen van AFC 34. Ze zijn naar de derde plaats geklommen, waar ze nu met dertien punten uit acht wedstrijden staan. Al snel kwamen de Nijmegenaren op voorsprong tegen AFC 34. Bij rust stond het 1-2 in het voordeel van N.E.C. Na rust werd er door beide ploegen nog één keer gescoord, wat resulteerde in een 2-3 eindstand. Ook komende zaterdag komt de O.16 selectie van N.E.C. weer in actie. Ditmaal komt FC Groningen op bezoek in Nijmegen. De ploeg uit Groningen won vorige week met 2-0 van FC Eindhoven, hierdoor staan zij met drie punten minder dan N.E.C. op de vijfde plek in het klassement. Het is voor beide ploegen dus belangrijk om zaterdag met de winst naar huis te gaan. De wedstrijd komende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 14:30 uur.

N.E.C. O.14 – FC Emmen O.14
In Leeuwarden werd afgelopen zaterdag een wedstrijd gespeeld door N.E.C. O.14. Zij speelden tegen SC Cambuur. Het was een wedstrijd waarin de Nijmegenaren dominanter speelden dan zijn tegenstander. Uit deze dominantie vloeide de 0-1 van Hassan Kanu voort. Echter wisten de elf van Swen Rovroy dit niet vol te houden tot de rust. Net voor rust scoorde SC Cambuur de gelijkmaker. Na rust bepaalde Finn Jakobs de eindstand door de 1-2 binnen te schieten. De overwinning is over de streep getrokken, doordat er een goede winnaarsmentaliteit werd getoond door de ploeg uit Nijmegen. Met deze overwinning zijn er belangrijke punten gepakt, die ervoor zorgen dat N.E.C. aan kan haken bij de concurrenten. Deze lijn trekt N.E.C. graag door naar de wedstrijd van komende week, dan wordt er tegen FC Emmen gespeeld. FC Emmen staat onderaan in de competitie, maar hier moet bij vermeld worden, dat zij drie punten minder hebben dan N.E.C. met een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg uit Emmen speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen hoogvlieger FC Groningen, kortom zij mogen niet onderschat worden. De wedstrijd is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 12:00 uur.

N.E.C. O.13 – FC Groningen O.13
De competitie wordt alsmaar spannender voor N.E.C. O.13. De Nijmegenaren speelde afgelopen zaterdag tegen koploper AFC. N.E.C. begon prima aan de wedstrijd en stond in de eerste helft al met   0-2 voor tegen de hoogvlieger uit Amsterdam. Na rust kregen ze één goal tegen en zelf wisten ze niet meer te scoren, hierdoor eindigde de wedstrijd in 1-2. Door deze overwinning staat N.E.C. op de tweede plaats met twaalf punten uit zeven wedstrijden, dit is één punt minder dan de koploper. Het verschil tussen de nummer één en nummer acht bedraagt maar vijf punten, dit maakt elke wedstrijd spannend. Zaterdag spelen de Nijmegenaren tegen FC Groningen. De ploeg uit Groningen won vorige week met 2-0 van Go Ahead Eagles. Toch staat de ploeg onderaan, maar zoals eerder vermeld, zegt dat vrij weinig in deze competitie. Wil N.E.C. volop meestrijden voor de koppositie, dan moet er ook zaterdag weer gewonnen worden. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 12:00 uur.

N.E.C. O.12 – PEC Zwolle O.12
De O.12 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. De wedstrijd is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 10:00 uur.

N.E.C. O.11 – NAC O.11
N.E.C. O.11 speelt zaterdag een wedstrijd tegen NAC O.11. De wedstrijd is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 10:00 uur.

Orion O.10 – N.E.C. O.10
De O.10 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een competitiewedstrijd tegen Orion O.10. De wedstrijd is Mariënbosch. De wedstrijd is om 9:45 uur.

Bron foto: LIN VI fotografie