Voorbeschouwing 12-11-2022

Komende zaterdag staan er weer competitiewedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen acht teams in actie, hiervan spelen er zeven uit en één thuis. Alle teams zullen weer voor de overwinning gaan!

Go Ahead Eagles O.21 – N.E.C. O.21
De ploeg van Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy kreeg vorige week Roda JC op bezoek. N.E.C. begon sterk aan de wedstrijd tegen de hekkensluiter, het kreeg veel kansen die één voor één om zeep geholpen werden. Ondanks de vele kansen kregen de Nijmegenaren in de zevenentwintigste minuut de deksel op de neus, Roda JC maakte de 0-1. Gelukkig voor de ploeg uit Nijmegen wist Tijmen Niekel in de extra tijd van de eerste helft de 1-1 binnen te schieten. Na rust was het tijd voor de rentree van Storm Streng. Storm, die lang afwezig is geweest, wist zijn stempel op de wedstrijd te drukken door een doelpunt te maken en een assist te geven. Storm scoorde in de negentigste minuut de 2-1. In de blessuretijd gooide invaller Younes Tufi de wedstrijd in het slot door de 3-1 te maken. Het waren de invallers die de wedstrijd beslisten. Met deze drie punten in de zak staat N.E.C. op de vierde plek met veertien punten uit negen wedstrijden. De winnende lijn wordt graag doorgetrokken naar komende zaterdag. Zaterdag wordt er tegen Go Ahead Eagles gespeeld. N.E.C. speelde eerder dit seizoen al tegen de Deventenaren, toen werd er met 2-1 gewonnen door de N.E.C. Echter is Go Ahead Eagles bezig aan een opmars, zo zijn zij al vier wedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg uit Deventer staat na negen wedstrijden op de zevende plek met zes punten. Er mag geen sprake zijn van onderschatting vanuit N.E.C. en dus wordt er weer alles aan gedaan om zaterdag te winnen. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark Zuiderlaan. De aftrap is om 11:30 uur.

N.E.C. O.18 – Willem II O.18
De O.18 selectie van N.E.C. reisde vorige week zaterdag af naar Friesland voor een wedstrijd tegen koploper SC Cambuur. Na vijfenveertig minuten spelen stond de club uit Nijmegen met 1-0 achter. In de rust werden de mannen van Kevin Moeliker en Rutger Worm opgepept voor de tweede helft. Hierdoor kwamen de elf van N.E.C. goed uit de startblokken en wisten zij zelfs de gelijkmaker te maken na twee minuten spelen in de tweede helft. In de resterende speeltijd bleek SC Cambuur toch een maatje te groot voor de Nijmegenaren, na negentig minuten spelen stond er 4-2 in het voordeel van de ploeg uit Leeuwarden op het scorebord. Doordat er geen punten gepakt zijn, staat N.E.C. na negen wedstrijden met elf punten op de vijfde plek. Voor komende zaterdag is de voorbereiding alweer in volle gang. Willem II komt op bezoek bij Sportcomplex De Eendracht. De ploeg uit Tilburg won vorige week met 5-1 van hekkensluiter AFC. Door het pakken van deze drie punten, staat Willem II nog maar twee punten achter N.E.C. Kortom de Nijmegenaren zullen moeten winnen om het gat te vergroten en om te stijgen in het klassement. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 12:00 uur.

Eindhoven O.16 – N.E.C. O.16
N.E.C. O.16 speelde afgelopen zaterdag tegen FC Groningen. De Nijmegenaren begonnen goed aan de wedstrijd. Na drie minuten stonden zij al met 1-0 voor door een schitterende vrije trap van Radmehr Gozardanabakhsh. Deze stand stond in de rust nog steeds op het scorebord. Na de rust was het FC Groningen die goed opende, in de vijfenveertigste minuut scoorde zij de 1-1. Dit was niet lang de stand, vijf minuten later maakte Joep Willems de 2-1 uit een mooie aanval. Het ging op en neer, maar helaas voor N.E.C. maakte de ploeg uit Groningen de gelijkmaker. De Nijmegenaren kregen nog een grote kans om de 3-2 binnen te schieten, maar deze werd gemist. De punten werden verdeeld door de twee teams. Hierdoor staat N.E.C. op de derde plek met veertien punten uit negen wedstrijden. Deze zaterdag komen de mannen van Arjen Nijman weer in actie, dit keer tegen FC Eindhoven. De ploeg uit Eindhoven heeft uit negen wedstrijden pas drie punten gehaald en staat daardoor op de laatste plaats. Vorige week wisten FC Eindhoven een punt te halen tegen VVV Venlo, zij speelde 0-0. Voor de ploeg uit Nijmegen is het belangrijk dat er weer drie punten gepakt worden om bovenin mee te blijven draaien.

Go Ahead Eagles O.14 – N.E.C. O.14
De elf van Swen Rovroy speelden vorige week tegen FC Emmen. FC Emmen is de hekkensluiter van de competitie en werd door N.E.C. niet onderschat. Na de eerste vijfendertig minuten spelen was de ruststand 1-1, de Nijmegenaren konden de tegenstander niet eenvoudig overlopen. Na rust kwam hier verandering in. De ploeg uit Nijmegen begon gretig aan de tweede helft, dit resulteerde erin dat de eerste twee kansen gelijk raak waren. De resterende minuten domineerde N.E.C., zo werd het uiteindelijk 6-1. N.E.C. wist makkelijk te scoren, maar de uitslag had nog groter gekund, er waren kansen genoeg. Nu ligt de focus alweer op de wedstrijd van komende zaterdag. Dan is hoogvlieger Go Ahead Eagles aan de beurt. Eerder in het seizoen werd er met 0-1 verloren van de Deventenaren. Dit betekent niks, aangezien N.E.C. in een betere vorm verkeerd dan destijds. Go Ahead Eagles verloor vorige week in een thuiswedstrijd tegen FC Groningen, het werd 0-2. Als N.E.C. wil aanhaken bij de top van de competitie zou er ook zaterdag weer gewonnen moeten worden. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark De Muggert. De aftrap is om 11:30 uur.

Alphense Boys O.13 – N.E.C. O.13
Voor N.E.C. O.13 wordt iedere wedstrijd gezien als een finale, de hele competitie is aan elkaar gewaagd. Zo speelde de Nijmegenaren afgelopen zaterdag tegen FC Groningen. In de eerste helft gebeurde er weinig, waardoor het bij rust nog 0-0 was. In de tweede helft kwamen de kansen. Echter was het FC Groningen die de 0-1 maakte. Na de goal van de Groningers kwamen er steeds grotere kansen van N.E.C. De ploeg uit Nijmegen maakte de 1-1, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Zelf maakte N.E.C. geen doelpunten meer, maar zij kregen er nog wel eentje tegen. Dit resulteerde in een 0-2 eindstand. Zaterdag treedt de ploeg van Niels Voet aan tegen Alphense Boys. Hier speelden zij al eens eerder tegen, toen 2-5 in het voordeel van Alphense Boys. Vorige week speelde de ploeg uit Alphen aan den Rijn gelijk tegen Go Ahead Eagles. Beide ploegen staan dicht bij elkaar en zullen zo hoog mogelijk willen eindigen. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark De Bijlen. De aftrap is om 10:45 uur.

SC Cambuur O.12 – N.E.C. O.12
De O.12 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een competitiewedstrijd tegen SC Cambuur. De wedstrijd is op Sportpark DTD, te Koarnjum. De aftrap is om 10:00 uur.

PSV O.11 – N.E.C. O.11
N.E.C. O.11 speelt zaterdag een wedstrijd tegen PSV O.11. De wedstrijd is op PSV Campus de Herdgang. De aftrap is om 9:30 uur.

Quick 1888 O.10 – N.E.C. O.10
De O.10 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een competitiewedstrijd tegen Quick 1888 O.10. De wedstrijd is op Sportpark De Dennen. De wedstrijd is om 8:30 uur.

Bron foto: LIN VI fotografie