Voorbeschouwing 14-01-2023

Na een paar oefenwedstrijden en een korte vakantie, trappen de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie komende zaterdag de voorjaarscompetitie weer af. Er komen acht teams in actie, hiervan spelen er vijf thuis en drie uit. Alle teams zullen weer gebrand zijn om een hoge klassering te halen!

SC Cambuur O.21 – N.E.C. O.21
Na een korte winterstop en het spelen van enkele oefenduels, is het voor de ploeg van Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy tijd om de competitie af te trappen. Na veertien wedstrijden in de najaarscompetitie is N.E.C. op een derde plek geëindigd. Daardoor komen zij ook deze competitie uit in de tweede divisie. De eerste tegenstander van het seizoen is SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden kwam de voorgaande competitie nog uit in de derde divisie. In deze competitie werden zij kampioen, door slechts één keer te verliezen. De kersverse kampioen ontvangt de Nijmegenaren zaterdag in het eigen stadion voor de openingswedstrijd van de huidige competitie. De ploeg uit Nijmegen begint weer op nul punten en gaat er alles aan doen om bovenin mee te draaien. De wedstrijd aankomende zaterdag is in het Cambuur Stadion. De aftrap is om 14:30 uur.

N.E.C. O.18 – FC Emmen O.18
In de najaarscompetitie eindigde de O.18 selectie van N.E.C. op de vijfde plek, hiermee werd er geen aanval gedaan op het kampioenschap, maar ook werd degradatie voorkomen. Dit maakt het dat zij ook in het voorjaar weer in de derde divisie uitkomen. De nieuwe competitie brengt nieuwe tegenstanders met zich mee, zo ook FC Emmen, de tegenstander van komende zaterdag. In het najaar speelde de ploeg uit Emmen nog in de tweede divisie. In dit halve seizoen wisten zij slechts zes punten in de wacht te slepen en degradeerden daardoor naar de derde divisie. Dit is gelijk een goede krachtmeting voor de Nijmegenaren, die voor een hogere eindklassering willen gaan dan zij afgelopen competitie behaalden. De mannen van Kevin Moeliker en Rutger Worm willen het nieuwe jaar goed beginnen en zullen daarom zaterdag alles moeten geven. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 14:30 uur.

Roda JC O.16 – N.E.C. O.16
De O.16 selectie van N.E.C. greep in de afgelopen competitie net naast promotie door op de derde plaats te eindigen. Dus de derde divisie is ook dit halfjaar weer de klasse waarin de ploeg van Arjen Nijman gaat uitkomen. De eerste krachtmeting in de competitie is tegen Roda JC, een oude bekende voor de Nijmegenaren. Hier speelden zij al twee keer eerder tegen in het najaar. De ploeg uit Kerkrade wist hier zes punten aan over te houden door twee keer te winnen. De Nijmegenaren zijn uit op zoete wraak en jagen op de overwinning. In de voorbereiding heeft N.E.C. al meerdere oefenwedstrijden gespeeld, waardoor zij scherp aan het nieuwe jaar starten. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark Kaalheide. De aftrap is om 15:00 uur.

N.E.C. O.14 – Go Ahead Eagles O.14
Ook Swen Rovroy en zijn ploeg wisten een handhaving in de derde divisie in de wacht te slepen. Dit nadat zij op de vijfde plaats in de competitie zijn geëindigd. In een nieuwe competitie met bekende en nieuwe tegenstanders zullen de Nijmegenaren willen laten zien wat zij kunnen. Zaterdag ontvangt de ploeg uit Nijmegen Go Ahead Eagles. In de vorige competitie troffen beide teams elkaar al tweemaal. In beide gevallen trok de ploeg uit Deventer aan het langste eind, in Nijmegen werd het 0-1 in het voordeel van de Eagles en voor het thuispubliek wonnen zij met 2-0. Zaterdag is de uitgelegen kans voor de Nijmegenaren om revanche te pakken. Hiervoor moet alles uit de kast gehaald worden. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 12:00 uur.

Roda JC O.13 – N.E.C. O.13
Voor N.E.C. O.13 zit de winterstop er ook weer op. Doordat zij in de vorige competitie op de vierde plek geëindigd zijn, zijn de Nijmegenaren van de tweede divisie naar de derde divisie geplaatst. Dit betekent niet dat de ploeg van Niels Voet minder ambitieus is. Roda JC is zaterdag de tegenstander van de ploeg uit Nijmegen. Ook Roda JC kwam in de najaarscompetitie in de tweede divisie uit, dit was niet dezelfde competitie als N.E.C. in speelde. Zaterdag jongstleden speelde de ploeg uit Kerkrade een bekerwedstrijd tegen MVV Maastricht, hier wonnen zij met 2-3 en hebben de eerste overwinning van het nieuwe jaar dus al te pakken. Ook de Nijmegenaren azen op hun eerste officiële overwinning van 2023. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark Kaalheide. De aftrap is om 13:00 uur.

N.E.C. O.12 – PEC Zwolle O.12
De O.12 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 9:30 uur.

N.E.C. O.11 – MVV Maastricht O.11
Ook N.E.C. O.11 speelt zaterdag een competitieduel. De tegenstander is MVV Maastricht. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 9:30 uur.

N.E.C. O.10 – PSV O.10
De O.10 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen PSV O.10. De wedstrijd is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 9:30 uur.

Bron foto: LIN VI fotografie