Voorbeschouwing 17-09-2022

Komende zaterdag staan er weer competitiewedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen acht teams in actie, hiervan spelen er drie uit en vijf thuis. Er staat weer een dag vol mooie wedstrijden op de planning.

N.E.C. O.21 – Go Ahead Eagles O.21
Afgelopen zaterdag heeft N.E.C. O.21 zijn eerste overwinning in de competitie geboekt. In Kerkrade werd een nipte 2-3 overwinning behaald op Roda JC O.21. In de negenenzeventigste minuut wist Rens Clarijs de winnende treffer te maken. Toen Roda JC in de zevenentachtigste minuut een rode kaart behaalde, was de overwinning zo goed als binnen. Nu stomen Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy het team klaar voor de volgende wedstrijd. Tegenstander Go Ahead Eagles O.21 kenden geen goede start van de competitie, ze staan met nul punten onderaan. Na de verliespartij bij Roda JC O.21 werd er ook verloren van NAC Breda O.21. De Nijmegenaren zullen de ploeg uit Deventer zaterdag ontvangen op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 14:30 uur.

Willem II O.18 – N.E.C. O.18
De O.18 selectie van N.E.C. heeft zaterdag zijn eerste punt behaald. Thuis stond na negentig minuten de brilstand nog steeds op het bord. Ondanks dat tegenstander Cambuur Leeuwarden in de drieënzestigste minuut een rode kaart kreeg, wist N.E.C. O.18 niet te scoren. Nu het eerste punt behaald is, smaakt het naar meer voor de mannen van Kevin Moeliker en Rutger Worm. Zaterdag neemt N.E.C. O.18 het op tegen Willem II O.18. De club uit Tilburg wist zaterdag zijn eerste punten te pakken, er werd namelijk met 2-3 gewonnen van AFC O.18. Willem II O.18 staat nu één plek boven N.E.C. O.18. Beide teams zullen er alles aan doen om met de punten naar huis te gaan. De wedstrijd komende zaterdag vindt plaats in Tilburg op het Sportpark Prinsenhoeve. De aftrap is om 15:00 uur.

N.E.C. O.16 – Eindhoven O.16
N.E.C. O.16 wist afgelopen zaterdag weer te winnen en is al twee wedstrijden de nummer één van de competitie. De ploeg wist in de achtenzeventigste minuut de winnende treffer te maken, nadat FC Groningen drie minuten eerder de gelijkmaker maakte. Uiteindelijk werd het 2-3 in Groningen in het voordeel van de ploeg uit Nijmegen. Zaterdag komt FC Eindhoven O.16 op bezoek. FC Eindhoven wist nog geen punten te behalen. Afgelopen wedstrijd verloor het van VVV-Venlo O.16, nadat het een week eerder ook al van FC Groningen O.16 had verloren. De Eindhovenaren staan gedeeld laatste met AFC 34 O.16. De wedstrijd zaterdag wordt afgetrapt op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 13:30 uur.

N.E.C. O.14 – Go Ahead Eagles O.14
Swen Rovroy en zijn ploeg speelden zaterdag thuis tegen FC Emmen O.14. De teams hadden elkaar al eerder getroffen in een bekerwedstrijd, net als toen ging ook zaterdag de ploeg uit Emmen met de punten naar huis. Het werd zaterdag 3-0 voor FC Emmen O.14. De focus ligt alweer op de volgende wedstrijd. Deze wedstrijd is tegen Go Ahead Eagles O.14. De Eagles hebben pas één competitiewedstrijd gespeeld, deze werd gewonnen tegen FC Groningen O.14. Zaterdag zal N.E.C. O.14 proberen van de gedeelde laatste plaats af te komen. De wedstrijd is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 12:00 uur.

N.E.C. O.13 – Alphense Boys O.13 
N.E.C O.13 heeft zaterdag de eerste zege van de competitie geboekt bij FC Groningen O.13. Het was een wedstrijd vol doelpunten, die 2-6 in het voordeel van N.E.C. O.13 is geëindigd. Na het behalen van de eerste punten staat de ploeg op de vierde plek. Niels Voet en zijn team zullen deze winnende lijn graag willen doortrekken naar zaterdag. Dan speelt N.E.C. O.13 tegen Alphense Boys O.13. Ook Alphense Boys O.13 staat op drie punten uit twee gespeelde wedstrijden. Zaterdag ging het met 0-4 onderuit tegen Go Ahead Eagles O.13. De mannen uit Alphen aan den Rijn zullen de overwinning niet cadeau willen geven zaterdag. In de krachtmeting zaterdag, wordt gezien wie er met de punten naar huis gaat. Er wordt afgetrapt op Sportcomplex De Eendracht om 11:00.

De Graafschap O.12 – N.E.C. O.12 
De O.12 selectie van N.E.C. mag zaterdag op bezoek bij De Graafschap O.12. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Bezelhorst. De aftrap is om 10:00 uur.

De Graafschap O.11 – N.E.C. O.11 
Ook de O.11 selectie van N.E.C. mag op bezoek bij De Graafschap, maar dan tegen de eigen leeftijdsgenoten. De teams zullen gezamenlijk naar Doetinchem gaan. De aftrap op Sportpark De Bezelhorst is ook om 10:00 uur.

N.E.C. O.10 – Quick 1888 O.10
N.E.C O.10 krijgt Quick 1888 O.10 op bezoek. De wedstrijd wordt op Sportcomplex De Eendracht gespeeld. De aftrap is om 10:00 uur.

Bron foto: LIN Vi Fotografie