Voorbeschouwing 17-12-2022

Komende zaterdag staan er weer competitie- en oefenwedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen acht teams in actie, hiervan spelen er zeven thuis en één uit. Voor sommige teams is de competitie afgesloten, voor anderen is zaterdag de laatste competitiewedstrijd. Alle teams zullen weer voor de overwinning gaan!

N.E.C. O.21 – FC Den Bosch O.21
Afgelopen zaterdag ontving de O.21 selectie van N.E.C. de nummer twee uit de competitie, NAC Breda. De Nijmegenaren begonnen goed aan de wedstrijd tegen de hoogvlieger. Dit spel werd bekroond met een doelpunt van Storm Streng in de vierendertigste minuut. Na deze goal begon de ploeg uit Breda meer te lopen, dit resulteerde in de gelijkmaker door NAC in de veertigste minuut. In de tweede helft was het NAC wat met scherp ging schieten. De score werd uitgebreid naar 1-4. De ploeg uit Nijmegen was echter niet kansloos. In de tweeënnegentigste en vijfennegentigste minuut scoorde N.E.C. en bepaalde daarmee de eindstand op 3-4. Door dit verlies zijn er geen punten toegevoegd aan het puntentotaal. De Nijmegenaren staan nu op de vierde plaats met zeventien punten uit dertien wedstrijden. Met nog één wedstrijd te spelen in de competitie kan N.E.C. niet meer dalen in het klassement. Bij een overwinning van N.E.C. en een verliespartij van Vitesse zaterdag, kan N.E.C. de Arnhemmers in punten evenaren, dan bepaalt het doelsaldo wie er op de derde plek komt. Zaterdag wordt FC Den Bosch ontvangen op Sportcomplex De Eendracht. De ploeg uit Den Bosch heeft zijn krachten kunnen sparen, omdat zij afgelopen zaterdag geen competitieduel hadden. De laatste overwinning van FC Den Bosch dateert van 8 oktober, toen werd er met 3-0 gewonnen van Roda JC. Voor FC Den Bosch telt iedere punt nog, ze staan nu namelijk op de zesde plek met twaalf punten uit dertien wedstrijden. Beide ploegen zullen het seizoen goed af willen sluiten en zullen dus hun beste spel neer zetten. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 15:00 uur.

FC Den Bosch O.18 – N.E.C. O.18
De mannen van Kevin Moeliker en Rutger Worm speelden vorige week een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Nijmegenaren speelden een goede eerste helft, waarin zij drie keer scoorden. De goals ontstonden uit een vrije trap, penalty en een collectieve aanval. Kortom alle facetten van voetbal kwamen terug in deze doelpunten. Na rust veranderde het spelbeeld echter. N.E.C. kwam meer onder druk te staan en moest hierdoor twee doelpunten incasseren. Gelukkig voor de ploeg uit Nijmegen bleef het bij deze twee doelpunten. Hierdoor was de eindstand 3-2. Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag ging de focus snel naar komende zaterdag. Dan staat het laatste competitieduel op het programma, waarin nog veel gewonnen kan worden. N.E.C. staat nu op de zesde plek in de competitie, voor deze plek geldt handhaving in de derde divisie. Alphense Boys staat op de zevende plek in het klassement met twee punten minder dan N.E.C., de zevende plek staat gelijk aan degradatie naar de vierde divisie. Wat doelsaldo betreft staat N.E.C. op +3 en de ploeg uit Alphen aan den Rijn op -12. Komende zaterdag speelt de ploeg uit Nijmegen tegen koploper FC Den Bosch. De ploeg uit Den Bosch staat drie punten voor op de nummer twee, maar heeft ook een veel beter doelsaldo. Alphense Boys speelt aankomende zaterdag tegen FC Volendam. De ploeg uit Volendam staat op de vierde plek in het klassement. Het staat vast dat N.E.C. in het najaar ook in de derde divisie wil uitkomen. Er zou zaterdag dus alles uit de kast gehaald moeten worden, om zaterdag punten te pakken en te handhaven. De wedstrijd aankomende zaterdag is in Stadion De Vliert. De aftrap is om 13:00 uur.

N.E.C. O.16 – AFC O.16
De O.16 selectie van N.E.C. speelde vorige week de gestaakte wedstrijd tegen VVV Venlo uit. De stand bij aanvang van de wedstrijd was 1-1 en er moesten nog zevenendertig minuten gespeeld worden. In de resterende tijd van de wedstrijd is er niet meer gescoord en dus eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Hierdoor staat N.E.C. met achttien punten uit dertien wedstrijden op de vierde plek. De Nijmegenaren zijn zeker van handhaving en zullen in de voorjaarscompetitie dus weer uitkomen in de derde divisie. Komende zaterdag speelt de ploeg van Arjen Nijman tegen AFC. De Amsterdammers staan slechts één punt boven N.E.C., bij een overwinning voor N.E.C. passeren zij AFC op de ranglijst. In het vorige onderlinge duel won N.E.C. met 1-5. Voor de Nijmegenaren zou het leuk zijn om het seizoen met een derde plek te bekronen. De ploeg uit Nijmegen gaat er alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 15:00 uur.

N.E.C. O.14 – KAA Gent O.14
Voor N.E.C. O.14 is er geen wedstrijd meer te spelen in de competitie. Ze zijn geëindigd op de vijfde plaats en zullen in het voorjaar dus wederom in de derde divisie uitkomen. Afgelopen zaterdag werd er wel een oefenwedstrijd gespeeld door de mannen van Swen Rovroy. De tegenstander van afgelopen zaterdag was De Graafschap. De Doetinchemmers komen uit in de eerste divisie en waren dus een geduchte tegenstander voor de Nijmegenaren. De ploeg uit Nijmegen begon erg sterk aan de wedstrijd en stond al na twaalf minuten op een 0-2 voorsprong. De Graafschap werd goed onder druk gezet, waardoor N.E.C. de dominantere partij was. In de tweede helft veranderde dit spelbeeld niet. De Nijmegenaren waren beter en creëerde kansen, helaas werden deze niet gescoord. Ook werden er weinig kansen weggegeven tot tien minuten voor tijd. Toen kregen de Doetinchemmers een strafschop, deze werd gepakt door keeper Lars van Santen. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor N.E.C. Nijmegen. Een goede teamprestatie van de Nijmegenaren. Komende zaterdag krijgt N.E.C. O.14 internationaal bezoek van KAA Gent. Deze oefenwedstrijd is een mooie kans voor de ploeg van Swen Rovroy om zich te meten met één van de topteams van België. Het belooft een interessant affiche te worden. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 13:00 uur.

N.E.C. O.13 – FC Twente O.13
Ook voor N.E.C. O.13 is het einde van de najaarscompetitie in zicht. Afgelopen zaterdag werd er een oefenduel gespeeld door de Nijmegenaren. N.E.C. ging op bezoek bij Willem II op Sportpark Prinsenhoeve. Na de aftrap ging het snel, al na twee minuten spelen stond de ploeg uit Nijmegen op een 0-1 voorsprong. Hier bleef het niet bij, de eerste helft was het open huis bij Willem II. De ruststand was 1-6 in het voordeel van de Nijmegenaren. Deze lijn werd niet doorgetrokken in de tweede helft, toen was het Willem II die nog één goal maakte. In het doelpuntenfestijn in Tilburg was het N.E.C. wat met 2-6 won. Komende zaterdag speelt de ploeg van Niels Voet zijn laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente. Door het toevoegen van nieuwe divisies door de KNVB, kunnen de Nijmegenaren nog veel kanten op. Momenteel staat N.E.C. op de vijfde plaats in de tweede divisie, dit zou resulteren in een indeling in de vierde divisie voor komend voorjaar. De derde en vierde plaats zullen in het najaar in de derde divisie uitkomen. N.E.C. staat momenteel dus op de vijfde plaats met zeventien punten. Op plek drie staat De Graafschap en op plek vier staat Alphense Boys, beide hebben achttien punten behaald. Ook spelen de beide partijen komend speelweekend tegen elkaar. Op plek zes staat AFC met zeventien punten en op plek zeven staat Go Ahead Eagles met zestien punten. Ook deze twee ploegen spelen zaterdag tegen elkaar. Dit betekent dat er een vrij uniek scenario moet zijn, wil N.E.C. naar de zevende plek dalen. Zelf spelen de Nijmegenaren dus tegen de nummer twee van de competitie, FC Twente. Zij hebben nog de mogelijkheid om kampioen te worden. In de laatste ontmoeting tussen de twee partijen, trok N.E.C. aan het langste eind door met 0-4 te winnen. Kortom een spannende wedstrijd, waar ieder punt belangrijk is. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 11:00 uur.

N.E.C. O.12 – Excelsior Rotterdam O.12
De O.12 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 10:00 uur.

N.E.C. O.11 – KAA Gent O.10
Ook N.E.C. O.11 speelt zaterdag een internationaal oefenduel. De tegenstander is het Belgische KAA Gent. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 13:00 uur.

N.E.C. O.10 – PSV O.10
De O.10 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen PSV O.10. De wedstrijd is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 10:00 uur.

Bron foto: LIN VI fotografie