Voorbeschouwing 21-01-2023

De competitie is weer in volle gang. Komende zaterdag staan er weer competitiewedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen vier teams in actie, hiervan spelen er drie thuis en één uit. Alle teams zullen weer gebrand zijn om een hoge klassering te halen!

N.E.C. O.21 – Willem II O.21
De O.21 selectie van N.E.C. trapte afgelopen zaterdag de competitie af tegen SC Cambuur. Voor de Leeuwardenaren was dit de eerste wedstrijd in de tweede divisie, nadat zij kampioen werden in de derde divisie. De Nijmegenaren bleken niet scherp genoeg te zijn. In de eerste helft was er nog niks aan de hand, na vijfenveertig minuten spelen stond de brilstand nog op het scorebord. In de tweede helft trok de ploeg uit Friesland de wedstrijd meer naar zich toe en begon met het maken van doelpunten. SC Cambuur scoorde maar liefst driemaal in het laatste halfuur van de wedstrijd. Een valse start voor de ploeg van Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy. Zij zullen zich graag willen herpakken door zaterdag een goede wedstrijd te spelen en punten te pakken. Tegenstander van zaterdag, Willem II, zou ook graag zijn eerste punten willen pakken. Afgelopen zaterdag werd er met 2-3 verloren van Vitesse. De ploeg uit Tilburg degradeerde in het najaar vanuit de eerste divisie en probeert nu zijn draai te vinden in de nieuwe competitie. N.E.C. en Willem II troffen elkaar nog niet eerder dit jaar, dus alles is mogelijk. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 14:30 uur.

N.E.C. O.16 – AFC O.16
De ploeg van Arjen Nijman ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Roda JC om de eerste wedstrijd in de competitie te spelen. Dit verliep niet zonder slag of stoot. In de eerste helft bleken de elf van Roda JC een maatje te groot voor de Nijmegenaren. Bij rust stond het al 3-0, waardoor een resultaat neerzetten moeilijk ging worden voor de ploeg uit Nijmegen. Direct na rust gooide de Limburgers de wedstrijd volledig in het slot, door in de éénenveertigste minuut de 4-0 te maken. Over de hele wedstrijd heeft N.E.C. een paar kansen gecreëerd, maar niet voldoende om een doelpunt te maken. Ook Roda JC wist niet meer te scoren na de snelle 4-0, dit is dus ook de eindstand geworden. De Nijmegenaren gingen met lege handen naar huis. Zaterdag mogen ze in eigen huis proberen om een overwinning in de wacht te slepen. AFC is de ploeg die N.E.C. tegenstand wil gaan bieden. De Amsterdammers kenden een betere competitiestart dan N.E.C., zij wonnen namelijk met 3-2 van SC Cambuur. In de najaarscompetitie speelden de ploeg uit Amsterdam en N.E.C. al twee keer tegen elkaar. Het was de afsluitwedstrijd van de competitie die met 2-1 gewonnen werd door de Nijmegenaren, daarvoor won N.E.C. al eens met 1-5. AFC is een bekende tegenstander, die te verslaan gebleken is. Zaterdag is de wedstrijd op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 12:00 uur.

SC Cambuur O.14 – N.E.C. O.14
De O.14 selectie van N.E.C. kreeg zaterdag Go Ahead Eagles op bezoek. De Deventenaren zijn een oude bekende voor N.E.C., in de najaarscompetitie trok Go Ahead Eagles tweemaal aan het langste eind. Aan de motivatie op revanche ontbrak het de Nijmegenaren niet. De eerste helft gebeurde er niet veel. Een paar speldenprikjes op beide goals, maar geen grote kansen. Bij het rustsignaal stond het nog 0-0. De Nijmegenaren kwamen als de bovenliggende partij uit de kleedkamer, maar wisten nog niet te scoren. In de negenveertigste en achtenzestigste minuut incasseerde N.E.C. twee goals uit een lange bal. Hierdoor leidden de ploeg uit Deventer met 0-2. Dit was tevens de einduitslag. De Nijmegenaren zijn niet goed begonnen aan de voorjaarscompetitie. De ploeg van Swen Rovroy wil dit rechtzetten, daar krijgen ze zaterdag de kans voor tegen SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden wist afgelopen zaterdag ook niet te winnen. Wel haalden zij één punt door gelijk te spelen tegen FC Volendam. In twee eerdere ontmoetingen tussen N.E.C. en SC Cambuur, haalde N.E.C. vier punten. Kortom een gewaagde tegenstander voor zaterdag. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark Kalverdijkje Noord. De aftrap is om 11:00 uur.

N.E.C. O.13 – PSV O.13
N.E.C. O.13 reisde afgelopen zaterdag af naar Roda JC. De Nijmegenaren startten goed aan de wedstrijd en kregen de tegenstander aardig onder druk. Al na twee minuten stond de ploeg uit Nijmegen met 0-1 voor. Ondanks dat N.E.C. veel kansen bleef creëren, maakten zij niet veel af. Net voor rust was het Mees Nieuwenhuis die met een afstandsschot de voorsprong verdubbelde. Na rust gaf Roda JC veel druk, waar de ploeg van Niels Voet het lastig mee had. De ploeg uit Kerkrade maakte in de vierenveertigste minuut de aansluitingstreffer vanuit een hoekschop. Toch kon N.E.C. nog een keer onder de druk uitspelen en een doelpunt maken. De 1-3 stond niet lang op het scorebord, één minuut na de 1-3 scoorde Roda JC de 2-3. Gelukkig voor N.E.C. konden zij de wedstrijd uitspelen en de overwinning over de streep trekken. Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen PSV op de planning. PSV was vorige week nog vrij en heeft dus nog geen wedstrijd in de voor hun nieuwe competitie gespeeld. Voor de kerstvakantie speelde de ploeg uit Eindhoven nog in de tweede divisie B. Een goede krachtmeting voor de ploeg uit Nijmegen. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 14:30 uur.

Vooropleiding in de zaal!
Door aflastingen van de wedstrijden van de O.12, O.11 en O.10 gaat de vooropleiding trainen in de zaal. Hier is de temperatuur veel aangenamer! De spelers gaan met hun eigen team trainen, om toch de nodige beweging te krijgen.

Bron foto: LIN VI fotografie