Voorbeschouwing 26-11-2022

Komende zaterdag staan er weer competitiewedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen acht teams in actie, hiervan spelen er drie thuis en vijf uit. Alle teams zullen weer voor de overwinning gaan!

N.E.C. O.21 – VVV Venlo O.21
Afgelopen zaterdag de O.21 selectie van N.E.C. geen wedstrijd. Er zou eigenlijk gespeeld worden tegen NAC Breda, maar de wedstrijd werd afgelast. De laatste wedstrijd dateert alweer van twee weken geleden. Toen was Go Ahead Eagles de tegenstander. De Deventenaren bleken in de eerste helft de betere partij te zijn en stonden al met 3-0 voor. Na negentig spelen wisten de Nijmegenaren maar één keer te scoren, hierdoor was de eindstand 3-1. In de huidige stand staat N.E.C. op de vierde plaats met veertien punten uit tien wedstrijden. Door het uitvallen van de wedstrijd van afgelopen zaterdag, hebben zowel N.E.C. en NAC een wedstrijd minder gespeeld dan de rest van de competitie. Komende zaterdag wordt er weer gevoetbald door de ploeg uit Nijmegen. Dan staat VVV Venlo op het programma. De Venlonaren kende vorige week veel tegenstand van Go Ahead Eagles. Ook de ploeg uit Venlo verloor van Go Ahead Eagles, het werd 1-2. Door deze nederlaag staat VVV Venlo op de zevende plek met negen punten uit elf wedstrijden. De mannen van Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy zullen zaterdag weer aan de bak moeten om de drie punten in eigen huis te houden. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De wedstrijd is om 14:30 uur.

Alphense Boys O.18 – N.E.C. O.18
De mannen van Kevin Moeliker en Rutger Worm gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij de hekkensluiter van de competitie. In Amsterdam werd er gespeeld tegen AFC. Door twee doelpunten van Bo Geurts, stonden de Nijmegenaren in de eerste helft al met 0-2 voor. Na rust trok N.E.C. deze lijn gestaag door. Naast de 0-3 en de 0-4 werd ook nog de 0-5 gescoord door de Nijmegenaren. Voor de Amsterdammers was het een zware wedstrijd tegen het dominante N.E.C. Nijmegen. Wel wist AFC de 1-5 te maken in de tweeënzeventigste minuut van de wedstrijd. Quentin van Beekveld bepaalde de eindstand door de 1-6 in de slotfase te maken. Al met al een goede wedstrijd van de Nijmegenaren die nu op de vierde plek staan met vijftien punten uit elf wedstrijden. Komende zaterdag speelt N.E.C. tegen Alphense Boys. Alphense Boys ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Excelsior Rotterdam. Hier kregen zij zware tegenstand geboden. De wedstrijd eindigde in 5-0 in het voordeel van de Rotterdammers. De ploeg uit Alphen aan den Rijn staat op de voorlaatste plaats in het klassement met slechts twee punten minder dan N.E.C. De Nijmegenaren zullen hun winnende vorm door willen trekken naar zaterdag. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark De Bijlen. De aftrap is om 15:15 uur.

N.E.C. O.16 – Alphense Boys O.16
Vorige week speelde N.E.C. O.16 een bijzondere wedstrijd. Tegenstander VVV Venlo kwam op bezoek op Sportcomplex De Eendracht. Door een botsing tussen de keeper en verdediger van VVV Venlo werd de wedstrijd gestaakt. Deze wedstrijd wordt op 10 december uitgespeeld. De Nijmegenaren staan op de derde plaats met nog steeds zeventien punten uit tien wedstrijden. Zaterdag is koploper Alphense Boys de tegenstander. De ploeg uit Alphen aan den Rijn staat met eenentwintig punten uit tien wedstrijden bovenaan. Vorige week zaterdag speelde Alphense Boys 0-0 tegen FC Eindhoven en kon dus niet verder uitlopen op de rest van de competitie. In de laatste ontmoeting tussen de Nijmegenaren en Alphense Boys werd het 3-2 in het voordeel van de ploeg uit Alphen aan den Rijn. Tijd voor revanche voor de mannen van Arjen Nijman. Zaterdag gaat er weer alles aan gedaan worden om de winst te pakken. De aftrap aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 13:00 uur.

 SC Heerenveen O.14 – N.E.C. O.14
De ploeg van Swen Rovroy ontving afgelopen zaterdag FC Volendam. Bij een overwinning van N.E.C. zou FC Volendam in punten geëvenaard worden. Voor de Nijmegenaren kwam er dus gezonde spanning bij kijken. In de eerste helft was N.E.C. de betere partij, er werd goed opgebouwd en de bal werd na verlies snel teruggewonnen. Ondanks wat gevaar vanuit Nijmeegse kant, werd er niet gescoord. Bij rust stond de brilstand op het scorebord. In de tweede helft trok de ploeg uit Nijmegen de lijn door. Er ontstonden meerdere mogelijkheden om te scoren, maar deze bleven uit. In de laatste minuut van de wedstrijd was het toch N.E.C. die via Stern Spijkers de 1-0 maakte. Hierdoor werd er toch nog gewonnen door de Nijmegenaren. N.E.C staat nu met dertien punten uit tien wedstrijden op de vijfde plek. Zaterdag reizen de Nijmegenaren af naar Friesland voor een competitieduel met SC Heerenveen. De Friezen kennen een goede reeks aan overwinningen, maar speelde afgelopen zaterdag niet. Ook SC Heerenveen staat op dertien punten, echter wel met een wedstrijd minder gespeeld. De ploegen speelden al eerder tegen elkaar, toen won N.E.C. met 3-2. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark Nieuwhorne. De aftrap is om 11:30 uur.

Go Ahead Eagles O.13 – N.E.C. O.13
N.E.C. O.13 speelde afgelopen zaterdag tegen koploper FC Emmen. De ploeg uit Emmen kende voorafgaand een goede vorm. Het was een saaie eerste helft waarin het net door beide teams niet gevonden werd. In de tweede helft was het FC Emmen die de score opende. In de vijfenvijftigste minuut stond het 0-2 in het voordeel van de ploeg uit Emmen. In de laatste minuut maakte N.E.C. de aansluitingstreffer, maar deze kwam te laat. De wedstrijd eindigde in 1-2. Door deze verliespartij staan de Nijmegenaren met zestien punten uit tien wedstrijden op de vierde plek. De slotfase van de competitie wordt genaderd en alles is nog mogelijk. Eerst ligt de focus op zaterdag. Dan wordt er gespeeld tegen Go Ahead Eagles. De club uit Deventer staat op de zevende plek met dertien punten uit elf wedstrijden. Vorige week zaterdag speelden de Deventenaren gelijk tegen De Graafschap. In een vorige ontmoeting verloor N.E.C. met 0-2 van Go Ahead Eagles. Niels Voet en zijn mannen zullen dit zaterdag recht willen zetten. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark Zuiderlaan. De aftrap is om 11:30 uur.

N.E.C. O.12 Drieluik
De O.12 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een drieluik tegen PSV en VVV Venlo. Ieder team speelt hierbij een keer tegen elkaar. De wedstrijden zijn op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap van de eerste wedstrijd is om 10:00 uur.

N.E.C. O.11 Drieluik
Ook N.E.C. O.11 speelt zaterdag een drieluik. Tegenstanders zijn PSV en Excelsior Rotterdam. De wedstrijden zijn op PSV Campus De Herdgang. De aftrap van de eerste wedstrijd is om 9:30 uur.

Union O.10 – N.E.C. O.10
De O.10 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een competitiewedstrijd tegen Union O.10. De wedstrijd is op Sportpark De Kluis. De wedstrijd is om 09:00 uur.

Bron foto: LIN VI fotografie