Missie, visie en doelstellingen

HSF - N.E.C. Voetbalacademie

Jasper Cillessen (Valencia) en Arnaut Groeneveld (Villarreal). Wat is de overeenkomst tussen beide heren? Ze spelen allebei in het Nederlands elftal en beide zijn geheel of gedeeltelijk opgeleid in de voetbalacademie van N.E.C. Dat geldt ook voor spelers als Bram Nuytinck (Udinese), Ferdi Kadioglu (Fenerbache), Patrick Joosten (FC Groningen), Maarten Paes (FC Utrecht). Op dit moment maken onder andere Bart van Rooij, Dirk Proper, Ayman Sellouf, Joep van der Sluis, Cas Odenthal, Souffian El Karouani en Guus Gertsen uit van de 1e selectie van N.E.C..

De HSF - N.E.C. Voetbalacademie is er om spelers op te leiden voor de eerste elftallen van N.E.C. en Top Oss. Dit met een pedagogisch klimaat als basis voor het ontwikkelen van sterke persoonlijkheden en goede voetballers.

Binnen de voetbalopleiding staat de persoon, het kind  centraal en meer in het bijzonder de persoonlijkheidsontwikkeling die nodig is voor en samen moet gaan met de voetbalontwikkeling van de speler. De spelers zullen zich vooral in een omgeving van vertrouwen ontwikkelen. Hiervoor is een elftal nodig met een veilig topsportklimaat en een vertrouwensband tussen speler en trainer.

Wel worden hoge eisen gesteld aan de inzet en intensiteit van het trainen en spelen. Spelers worden uitgedaagd om continu de grens van hun kunnen op te zoeken, maar ook om buiten hun comfortzone te treden om zo hun grenzen te kunnen verleggen en daardoor dus beter te worden. Uiteindelijk is het belangrijk dat ze leren dit vanuit zichzelf te doen om zo te vechten voor hun droom. Omgaan met tegenslag en weerstand is hierbij een noodzakelijk onderdeel.

Zelfstandigheid en het nemen van verantwoordelijkheid zijn aspecten die zowel in de algemene als sportopvoeding cruciaal zijn. Verantwoordelijkheid (leren) nemen voor je eigen ontwikkeling staat in de voetbalacademie dan ook centraal. Dit betekent dat nadat de eisen duidelijk zijn gemaakt er ook ruimte gegeven moet worden om te kunnen komen tot zelfstandigheid.

Zowel in het vertrouwen, verleggen van grenzen, omgaan met weerstand als in het ruimte geven voor zelfstandigheid hebben ouders een belangrijke steunende en stimulerende rol. Een goede samenwerking tussen ouders en club zal het beste tot optimale resultaten leiden.