Missie, visie en doelstellingen

DFDS - N.E.C. Voetbalacademie

Jasper Cillessen (N.E.C.) en Arnaut Groeneveld (Villarreal). Wat is de overeenkomst tussen beide heren? Ze spelen allebei in het Nederlands elftal en beide zijn geheel of gedeeltelijk opgeleid in de voetbalacademie van N.E.C. Dat geldt ook voor spelers als Bram Nuytinck (Udinese), Ferdi Kadioglu (Fenerbache), Patrick Joosten (FC Groningen), Maarten Paes (FC Dallas). Op dit moment maken onder andere Bart van Rooij, Dirk Proper, Joep van der Sluijs, Souffian El Karouani, Guus Gertsen, Nils Rossen en Ibrahim Cissoko  uit van de 1e selectie van N.E.C.  

De DFDS – N.E.C. Voetbalacademie is de levensader en kraamkamer van N.E.C. en levert binnen een pedagogisch leerklimaat, als basis voor het ontwikkelen van sterke persoonlijkheden, een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van individueel (voetbal)talent. Het kind en diens persoonlijkheidsontwikkeling staan centraal, van veelzijdig naar specifiek en duurzaam ontwikkelen. De spelers zullen zich vooral in een omgeving van vertrouwen ontwikkelen. Hiervoor is een elftal nodig met een veilig topsportklimaat en een vertrouwensband tussen speler en trainer. Dit met als belangrijkste doel om spelers met het N.E.C. DNA, die supporters trots maken, de stap naar de Goffert te laten verwezenlijken. Een excellente samenwerking met de regio en een volwaardig individueel topsportprogramma met diverse (voetbalspecifieke) leerlijnen vormen daarin de basis van ons dagelijks handelen.     

We stellen hoge eisen aan de inzet en intensiteit van het trainen en spelen. Spelers dagen we continu uit om hun grens op te zoeken, maar ook om buiten hun comfortzone te treden om zo ontwikkeling te realiseren. Uiteindelijk is het belangrijk dat spelers leren dit vanuit zichzelf te doen om zo te vechten voor hun droom. Omgaan met tegenslag en weerstand is hierbij een noodzakelijk onderdeel. 

Zelfstandigheid en het nemen van verantwoordelijkheid zijn aspecten die zowel in de algemene als sportopvoeding cruciaal zijn. Verantwoordelijkheid (leren) nemen voor je eigen ontwikkeling staat in de voetbalacademie dan ook centraal. Dit betekent dat nadat de eisen duidelijk zijn gemaakt er ook ruimte is om te kunnen komen tot zelfstandigheid.

Zowel in het vertrouwen, verleggen van grenzen, omgaan met weerstand als in het ruimte geven voor zelfstandigheid hebben ouders een belangrijke steunende en stimulerende rol. Een goede samenwerking tussen ouders en club zal het beste tot optimale resultaten leiden.