Opleiding

De voetbalacademie van N.E.C. is onderverdeeld in een voor-, prof-, en schaduwopleiding. De vooropleiding bestaat uit het onder 9, onder 10 en onder 11 team. De profopleiding heeft de volgende teams: onder 12, onder 13, onder 15-1, onder 17-1 en onder 19-1. De schaduw opleiding heeft een onder 15-2, onder 17-2 en een onder 19-2 team.

Deze teams trainen en spelen hun thuiswedstrijden op de Eendracht. De teams van de vooropleiding trainen drie keer per week in sessies van 90 tot 120 minuten, deze vinden plaats in de avonden. De profopleiding traint vier keer per week overdag, waarbij de trainingen 120 tot 150 minuten per sessie kunnen duren. Daarnaast is er op woensdag een extra vrijwillige training, waarbij het zelfstandig werken aan je ontwikkeling centraal staat. De schaduwopleiding traint drie keer per week in de avonduren en deze trainingen duren 90 minuten. Alle keepers krijgen één of twee training per week van de keeperstrainers. Naast de voetbaltraining is er ook krachttraining en mentale training, gedeeltelijk apart en gedeeltelijk geïntegreerd in de voetbaltraining. Ook de videoanalyse maakt een belangrijk onderdeel uit van de ontwikkeling. Vanaf de onder 13 kunnen de spelers thuis de beelden van de opgenomen wedstrijden bekijken.

Bij de profopleiding gaat het trainen overdag samen met het naar school gaan, dat betekent dat de trainingen en de schoolrooster aan elkaar gekoppeld worden. Mochten er lessen gemist worden, dan worden deze ingehaald op een ander moment en krijgen de spelers huiswerkbegeleiding bij N.E.C..