Opleiding

De voetbalacademie van N.E.C. is onderverdeeld in een voor- en profopleiding. De vooropleiding bestaat uit het onder 9, onder 10, onder 11 en onder 12 team. De profopleiding heeft de volgende teams: onder 13, onder 14, onder 15, onder 16, onder 17, onder 18 en onder 21.

Deze teams trainen en spelen hun thuiswedstrijden op de Eendracht. De teams van de vooropleiding trainen twee keer per week in sessies van 150 minuten, deze vinden plaats in de avonden. De profopleiding traint vier tot zeven keer per week overdag, waarbij de trainingen 90 tot 120 minuten per sessie kunnen duren.

Naast de voetbaltraining is er ook krachttraining en mentale training, gedeeltelijk apart en gedeeltelijk ge├»ntegreerd in de voetbaltraining. Ook de videoanalyse maakt een belangrijk onderdeel uit van de ontwikkeling. Vanaf de onder 13 kunnen de spelers thuis de beelden van de opgenomen wedstrijden bekijken.

Bij de profopleiding gaat het trainen overdag samen met het naar school gaan, dat betekent dat de trainingen en de schoolrooster aan elkaar gekoppeld worden. Mochten er lessen gemist worden, dan worden deze ingehaald op een ander moment en krijgen de spelers huiswerkbegeleiding bij N.E.C..