Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy trainers O21 en O18

Otten en Leiwakabessy zullen in het seizoen 2021-2022 de hoofdtrainers zijn van de oudste teams van de HSF – N.E.C. Voetbalacademie. De O21 en O18 gaan onder de topsportopleiding van N.E.C. vallen. Mark Otten (foto) heeft zijn contract met drie seizoenen verlengd terwijl Jeffrey Leiwakabessy zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis zette. De oud profs zijn blij met hun contractverlenging.

“De topsportopleiding betekent 24 uur per dag gereed zijn om het vak voetbal uit te kunnen voeren. Hierin moet alles in het teken staan van het optimaliseren van het programma”, geeft Dennis te Braak aan. Door meer trainingsuren, zowel in kracht als op het veld, worden spelers voorbereid op het eerste elftal. Te Braak: “Eigenlijk moet alles in deze leeftijdsfase dicht bij de voorwaarden van het seniorenvoetbal liggen.” Mark Otten die op zijn tiende in de jeugdopleiding van N.E.C. kwam spelen en uiteindelijk 58 keer voor het eerste van N.E.C. mocht uitkomen: “Ik ben blij dat ik ook de komende drie seizoenen een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van onze spelers en de Voetbalacademie. Voor mijn gevoel is N.E.C. de ideale omgeving om mezelf verder te ontwikkelen als trainer, dit heeft een grote rol gespeeld in mijn keuze om mij voor drie seizoenen aan N.E.C. te binden. Ik wil me richten op het verder optimaliseren van de programma’s en de ontwikkeling van onze spelers op alle gebieden zodat de stap richting het profvoetbal en leven als topsporter zo klein mogelijk wordt.” 

Ook de linksback, uit onder andere het kampioensjaar in 2015, kijkt uit naar volgend jaar. “Het is geen geheim dat N.E.C. mijn tweede thuis is, ik wil me hier zo lang mogelijk blijven ontwikkelen als trainer. De normen en waarden van de club passen goed mij. Met mijn ervaring hoop ik de spelers als voetballer, maar zeker als persoon voor te bereiden op het eerste elftal. Samen met de trainers vinden we het belangrijk om de komende jaren nieuwe talentvolle jongens te laten doorbreken”, zegt Leiwakabessy, die over twee periodes verdeeld 238 wedstrijden in het rood-groen-zwart speelde.

Assistentie zal Mark Otten ontvangen van Sven Verstappen (performance coach en assistent trainer). Eerder is al aangegeven dat Niels Voet, in het kader van zijn UEFA A Youth, een assisterende rol gaat vervullen bij de O18. Wilfried Brookhuis zal de keepers van beide teams gaan helpen in hun ontwikkeling. Te Braak is in zijn nopjes met de functie van Verstappen: “Met Sven Verstappen hebben we iemand in huis gehaald die naast zijn rol als trainer verantwoordelijk gaat zijn voor de lichamelijke leerlijn vanaf de O14. Met de ervaring die hij heeft opgedaan bij onder andere Feyenoord heeft hij de afgelopen maanden bewezen een toevoeging voor prestatiegedrag van onze spelers en trainers te zijn.”