N.E.C. O.14 boekt overtuigende overwinning

Afgelopen zaterdag stond er voor N.E.C. O.14 een competitiewedstrijd op het programma thuis tegen FC Twente/Heracles academie. Daar waar N.E.C., voor deze speelronde voorlaatste stond en FC Twente/Heracles tweede, leek het op voorhand een zware kluif te worden voor de mannen onder leiding van Swen Rovroy.

Daar waar N.E.C. O.14 regelmatig goed voetbalt is het resultaat hen niet altijd goed gezind, echter was dat zaterdag anders. N.E.C. speelde een puike wedstrijd en blies FC Twente/Heracles van het veld. In de openingsfase drukte N.E.C. de tegenstander regelmatig terug, het was Jules Hoogma die vanaf twintig meter op de lat schoot en daarmee dichtbij de openingstreffer was. Daarna was het woord aan Abouba Camara, hij zette de 1e helft volledig naar zijn hand. Na een inschattingsfout van de doelman kon Camara een voorzet makkelijk binnen tikken voor de 1-0. Even later ging Camara alleen op het goal af en wist hij de bal in twee instanties in het doel te krijgen. Vlak voor rust maakte hij zijn hattrick compleet nadat hij een rebound in het lege doel kon schuiven. Ruststand: 3-0!

Het was zaak voor N.E.C. O.14 om de focus te behouden en niet weg te zakken. Het was immers een uitgelezen kans geworden om weer eens drie punten te halen. Maar met de focus zat het wel goed, de mannen van Rovory kwamen niet in de problemen en was ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Sterker nog: het ging door met het creëren van kansen en het maken van doelpunten. Jeremy van Haalen maakte de vierde Nijmeegse goal toen hij de bal oog in oog met de keeper de bal hoog in de verre hoek schoot. Het slotakkoord was voor Daniël Siahaija die een voorzet binnen schoot voor de 5-0. Even later was het weer Hoogma die met een hard schot van twintig meter de lat trof, hierdoor bleef het bij 5-0. Al met al een overtuigende overwinning van N.E.C. en dit zal hen vertrouwen geven richting  de rest van de competitie. De volgende wedstrijd is komende zaterdag thuis tegen Excelsior Rotterdam.