Nabeschouwing zaterdag 20 november

Afgelopen weekend stonden er slechts zeven wedstrijden op het programma voor de HSF - N.E.C. Voetbalacademie. Zo trapte de O11 de zaterdagochtend thuis af tegen FC Emmen O11, nam de O18 het op tegen FC Groningen O18 en ging de O21 op bezoek bij Feyenoord O21.

N.E.C. O13

N.E.C. O13 speelde afgelopen weekend een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag O13. De eerste helft was redelijk gelijk opgaand, maar dit kon N.E.C. na rust niet meer volhouden. De eerste helft was een helft met veel overtredingen. In de eerste twintig minuten waren er weinig grote kansen voor beide ploegen. N.E.C. O13 en ADO Den Haag O13 ondernamen wel een aantal doelpogingen, maar dit leverde niet echt gevaarlijke momenten op. Na een halfuur voetballen komt N.E.C. op voorsprong nadat Jur van den Akker de bal in eerste instantie op de lat kopt waarna Victor Broedelet de bal kon binnenwerken: 1-0. Lang kon N.E.C. niet van de voorsprong genieten want nog voor rust maakt ADO Den Haag gelijk: 1-1. Dit was ook meteen de ruststand.

Aan het begin van de tweede helft komt ADO Den Haag op een 1-2 voorsprong doordat de bal hard en hoog wordt binnen gewerkt. Vrijwel direct daarna lijkt ADO de wedstrijd te beslissen door de 1-3 te maken. N.E.C. krijgt nog de kans om iets terug te doen door een kopbal van Sam Molenaar, maar de bal eindigt naast het doel. Net voor het eindsignaal komt ADO Den Haag op 1-4. Dit is ook meteen de eindstand. Komend weekend staat er voor de ploeg van trainer Niels Voet geen wedstrijd op het programma.

N.E.C. O18

De O18 nam het zaterdagmiddag in eigen huis op tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen, de nummer twee op de ranglijst. De bezoekers uit het hoge noorden kwamen in de eerste helft al na twee minuten spelen op een 0-1 voorsprong. de ploeg van trainer Jeffrey Leiwakabessy probeerde na deze tegengoal de stand weer in evenwicht te brengen maar kon niet tot grote kansen komen. Na ongeveer een half uur was het FC Groningen die wel weer tot scoren wist te komen en de voorsprong daarmee verdubbelde. Vlak voor rust kwam de uitploeg zelfs nog op een 0-3 voorsprong en was er werk aan de winkel in de tweede helft voor N.E.C. O18.

Vlak na rust was het echter toch weer FC Groningen die het initiatief nam en de score naar 0-4 bracht en de wedstrijd definitief leek te beslissen. De thuisploeg kwam er amper aan te pas maar kreeg toch af en toe nog is wat kleine kansjes die er maar niet in wilden. Na zeventig minuten spelen bracht de uitploeg de stand naar 0-5, kort daarop gevolgt door de 0-6. Ook in de slotfase bleef FC Groningen doorgaan en eindigde het duel uiteindelijk in een 0-7 nederlaag voor N.E.C. O18. Komend weekend speelt de ploeg de derby tegen Vitesse O18 en zal het ongetwijfeld sterker voor de dag willen komen.