Voorbeschouwing zaterdag 20 november

Komend weekend staan er voor de teams van de HSF – N.E.C. Voetbalacademie zeven wedstrijden op het programma. Er zijn drie thuiswedstrijd en vier uitwedstrijden. N.E.C. O16 en N.E.C. O17 hebben een vrij weekend, omdat hun wedstrijden tegen AFC O16 en PEC Zwolle O17 zijn afgelast. Daarnaast heeft ook N.E.C. O10 een vrij weekend voor de boeg. 

Feyenoord O21 – N.E.C. O21

N.E.C. O21 speelt komend weekend een uitwedstrijd tegen Feyenoord O21. Op papier een van de sterkste tegenstanders in de competitie, maar dit is op de ranglijst nog niet helemaal terug te zien. N.E.C. is de nummer zes in de competitie en Feyenoord staat met maar twee punten meer op een vijfde plaats. N.E.C. O21 zal daarom alles geven voor de overwinning, zodat ze over Feyenoord O21 heen klimmen. De aftrap op Sportpark Varkenoord is om 15:00 uur.

N.E.C. O18 – FC Groningen O18

N.E.C. O18 speelt komend weekend thuis tegen FC Groningen O18. De vorige ontmoeting eindigde in een 3-1 overwinning voor FC Groningen O18. N.E.C. O18 zal proberen om dit keer meer tegenstand te bieden tegen de huidige nummer twee van de competitie. N.E.C. O18 staat zelf op de vijfde plaats op de ranglijst. De wedstrijd op Sportcomplex de Eendracht begint om 14:45 uur.

Spartaan ’20 O15 – N.E.C. O15

N.E.C. O15 speelt komend weekend een uitwedstrijd tegen Spartaan ’20 O15 in Rotterdam. De vorige ontmoeting tussen beide team eindigde voor N.E.C. O15 in een grote nederlaag. Spartaan ’20 vertrok namelijk met een 1-5 overwinning uit Nijmegen. Afgelopen weekend heeft N.E.C. O15 laten zien dat ze zichzelf goed hebben ontwikkeld met een mooie overwinning op AFC O15 tot gevolg. Komend weekend zal het team van trainer Rutger Worm proberen om de stijgende lijn door te zetten en punten te pakken in Rotterdam. De aftrap op Sportpark Spartaan’20 is om 11:15 uur. 

FC Twente / Heracles Academie O14 – N.E.C. O14 

N.E.C. O14 speelt komend weekend een uitwedstrijd tegen de O14 van de FC Twente / Heracles Academie. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 3-1 overwinning voor N.E.C. O14. Afgelopen weekend verloor N.E.C. O14 met 1-0 bij FC Groningen. “Vorige week konden we de gecreëerde kansen tegen FC Groningen niet omzetten in doelpunten. Helaas werd de wedstrijd door een penalty in de tweede helft in ons nadeel beslist”, blikt O14-trainer Swen Rovroy terug. “We zullen de ruimtes beter moeten gaan aanvallen in de eindfase rondom de zestien van de tegenstander”. Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de academie van FC Twente/Heracles op het programma: “Ik vind dat we in een heel interessante, leerzame en sterke competitie spelen. Elke wedstrijd is er een onder hoge weerstand. Daar leren we veel van. FC Twente/Heracles is een technisch vaardig team met een goede spelopvatting. Aan ons de taak om hun verzorgde spel te gaan ontregelen”, sluit Swen Rovroy af. De wedstrijd tussen FC Twente / Heracles Academie O14 en N.E.C. O14 wordt gespeeld bij het trainingscentrum van FC Twente en zal om 12:30 uur beginnen. 

N.E.C. O13 – ADO Den Haag O13

Komend weekend speelt N.E.C. O13 een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag O13. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 4-0 overwinning voor ADO Den Haag. N.E.C. O13 heeft het zwaar in de competitie, maar het belangrijkste is dat spelers zich blijven ontwikkelen. N.E.C. O13 zal komend weekend proberen om hun speelwijze verder te ontwikkelen en een goed resultaat te halen. De wedstrijd op Sportcomplex de Eendracht begint om 12:00 uur.

PSV O12 – N.E.C. O12

N.E.C. O12 gaat komend weekend op bezoek In Eindhoven bij PSV O12. Afgelopen weekend speelde N.E.C. O12 met 9-9 gelijk tegen NAC Breda O12. De wedstrijd tegen PSV wordt gespeeld op PSV Campus de Herdgang en zal om 09:30 uur beginnen.

N.E.C. O11 – FC Emmen O11

N.E.C. O11 speelt komend weekend de thuiswedstrijd tegen FC Emmen O11. Afgelopen weekend boekte N.E.C. O.11 een knappe 12-14 overwinning bij FC Utrecht O11. De aftrap op Sportcomplex de Eendracht is om 09:30 uur.