De vooropleiding in beweging

Op 27 september heeft Nijmegen Pirates, een American Football Club in Nijmegen, een clinic aan de vooropleiding van de DFDS-N.E.C. Voetbalacademie gegeven. De clinic is onderdeel van het BMO (breed motorische ontwikkeling) programma van de jeugdopleiding.

De vooropleiding van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie biedt naast voetbaltrainingen ook facultatieve trainingen met als doel verschillende bewegingsvaardigheden bij te brengen. De trainingen zijn in spelvorm, zodat de spelers de diverse vaardigheden spelenderwijs krijgen aangeleerd. Deelnemers kunnen op het veld, in de zaal en bij Jumpsquare trainen.

Bij de American Football clinic hebben de spelers op andere manieren leren vrijlopen. Verder leerden de deelnemers hoe je - onder andere door het zoeken van ruimtes - het beste tackles kan ontwijken. Daarnaast was het pijnvrij vallen ook één van de onderdelen. 

N.E.C. wil ‘betere bewegers’ creëren en de clinic moet voor een impuls aan creativiteit en oplossend vermogen zorgen. De breed motorische opleiding is daarnaast goed voor blessurepreventie. 

N.E.C. draagt graag haar steentje bij aan beweging in Nijmegen en werkt daarom voor het programma van de opleiding samen met lokale clubs in de gemeente Nijmegen. Er staan in de toekomst meer clinics op het programma. Zo staat er zowel een handbalclinic als een freerunclinic op de agenda, waarin vaardigheden uit andere takken van sport centraal staan. Hierdoor hebben spelers de mogelijkheid zich zo breed mogelijk te ontwikkelen.