N.E.C. O.21 trapt voorbereiding af met winst tegen Willem ll

Op zaterdag 30 juli heeft N.E.C. O.21 de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gespeeld. De ogen zijn gericht op de start van de competitie. Die zal beginnen op zaterdag 3 september, thuis tegen Vitesse. Tot die tijd zullen de mannen, onder leiding van Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy, zich voorbereiden middels verschillende oefenwedstrijden, de eerste hiervan stond afgelopen zaterdag op het programma.

Het N.E.C. O.21 van dit jaar kent veel nieuwe gezichten. Daar waar er een aantal jongens vanuit de O.18 zijn doorgestroomd zijn er ook spelers van andere clubs ingestroomd. Het nieuwe N.E.C. O.21 zal hoge ogen willen gooien in divisie 2 en mee willen doen om terug te keren naar het hoogste niveau in hun leeftijdscategorie.

Op de open dag van N.E.C. Nijmegen stond om 13:00 uur de wedstrijd tegen Willem ll gepland. Deze wedstrijd bestond uit drie periodes van elk dertig minuten. Met een aantal nieuwkomers in de basis kwam N.E.C. goed uit de startblokken. Al vroeg in de wedstrijd kreeg N.E.C. een penalty, Zijlstra wist deze echter niet te benutten omdat de Tilburgse doelman de juiste hoek koos. De tweede echte kans van de wedstrijd was wel raak. Toufi kwam knap door op rechts en wist Sbai vrij te spelen op twaalf meter van de goal en hij wist knap raak te schieten in de verre hoek. Niet veel later wist Belgadi een bal van dichtbij in te tikken nadat Kersten een hoekschop op de lat kopte, dit zorgde voor een 2-0 tussenstand na zestig minuten.

Daar waar nieuwkomer Streng een aantal keer dichtbij de 3-0 was, viel uiteindelijk de 2-1 aan de andere kant uit een strafschop. Nadat doelman Janse de bal nog knap wist te pareren was de rebound hem toch te machtig. Meer grote kansen in de slotfase kwamen er niet, hierdoor wist N.E.C. O.21 hun eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen winnend af te sluiten.

Bron foto: Lin Vi Fotografie