Nabeschouwing zaterdag 19 maart

Afgelopen weekend kwamen verschillende jeugdteams in actie. Hoe verging het die ploegen? Je leest het in deze nabeschouwing van zaterdag 19 maart 2022.

Tufi grote uitblinker bij klinkende zege N.E.C. O.18
Op zaterdag 19 maart speelden de mannen van de O.18 een competitiewedstrijd thuis tegen de leeftijdsgenoten van Alphense Boys. De wedstrijd werd gespeeld op Sportcomplex De Eendracht in Nijmegen. Het was voor de O.18 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen omdat de wedstrijd van vorige week werd afgelast.

De mannen, onder leiding van Jeffrey Leiwakabessy, waren er op gebrand om dit seizoen sterk te beginnen en dat deden ze. In de eerste helft was het Younes Tufi die vanaf twintig meter de bal feilloos in de rechterbovenhoek schoot. Even later probeerde Dylan Veenvliet de titel ‘doelpunt van de dag’ van Tufi af te pakken, hij schoot vanaf 30 meter de bal onhoudbaar in de kruising. Hiermee ging O.18 met een comfortabele 2-0 voorsprong rusten dankzij twee prachtige doelpunten.

Hen die dachten dat de O.18 de voorsprong de tweede helft zou verdedigen hadden het goed mis. De Nijmegenaren gingen na rust door met aanvallen. Kort na rust was het Tufi die, via een knappe combinatie met Kas de Wit, vrijkwam in de zestien meter en de lange hoek vond voor de 3-0. Dankzij een kopbal van Rens Clarijs en een strafschop van Tufi liep N.E.C. uit naar 5-0. Hiermee begint het de competitie overtuigend en kan er met vertrouwen toegewerkt worden naar de volgende wedstrijd.

N.E.C. O.21 dichtbij resultaat tegen Feyenoord
Op zaterdag 19 maart speelden de mannen onder leiding van Mark Otten een competitiewedstrijd uit tegen Feyenoord. De wedstrijd vond plaats op het hoofdveld van Sportpark Varkenoord in Rotterdam. Eerder dit seizoen speelden beide ploegen al twee keer eerder tegen elkaar. In Rotterdam won Feyenoord en in Nijmegen won N.E.C. Beide ploegen wisten dus al wat winnen was tegen elkaar.

De mannen uit Nijmegen begonnen fel aan de wedstrijd. Het drong in de eerste minuten een aantal keer aan en was via Ibrahim Cissoko zelfs dichtbij de 0-1. Na een individuele actie schoot hij van een meter of acht in de korte hoek maar doelman Troost van Feyenoord wist redding te brengen. Kort daarna was het Feyenoord dat op voorsprong kwam nadat een voorzet van dichtbij werd binnen geschoten. Nadat Feyenoord de lat nog raakte was het Joep van der Sluijs die heel dicht bij de gelijkmaker kwam. Nadat de Rotterdamse doelman de bal niet goed uittrapte was het Van der Sluijs die het vanaf 30 meter probeerde, echter schoot hij net naast. Zodoende bleef het 1-0 bij rust en was alles nog mogelijk voor de mannen uit Nijmegen.

In de tweede helft begon N.E.C. O.21, net als vorige week, sterk. Het kwam zo nu en dan gevaarlijk door maar tot echte kansen leidde dat nog niet. Het eerste echte moment van de tweede helft liet even op zich wachten toen Cissoko in de 64e minuut net binnen de zestien meter ten val werd gebracht en de scheidsrechter naar de stip wees. Voor N.E.C. de uitgelezen kans om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Van der Sluijs nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal met overtuiging in de kruising. Verdiend was de gelijkmaker zeker. N.E.C. deed namelijk niet onder voor Feyenoord. Na de gelijkmaker begon Feyenoord, aangespoord door het vele publiek, weer aan te dringen. Dit leverde hen een aantal goede kansen op maar het was doelam Robin Roefs die N.E.C. een aantal keer op de been hield. Echter was een klutssituatie Roefs te machtig en viel de 2-1 alsnog in het Nijmeegse doel. N.E.C. probeerde daarna nog een gelijkmaker te forceren, echter viel de bal niet meer goed. Cissoko was er nog het meest dichtbij met een schot vanaf achtien meter die net over ging. Kort daarna werd er afgefloten en zodoende vertrokken de Nijmegenaren zonder punten terug naar huis. Al met al een wedstrijd waar meer in zat voor de mannen van Mark Otten.