Uitbreiding medische staf DFDS – N.E.C. Voetbalacademie

Uitbreiding medische staf DFDS – N.E.C. Voetbalacademie  

Met ingang van het nieuwe seizoen zal de medische staf van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie uitgebreid worden. Fysiotherapeut Wessel van Gerven zette onlangs zijn handtekening onder een overeenkomst die hem voor de aankomende twee seizoenen als coördinator medisch aan de voetbalacademie verbindt. Rik Molenaars zal het aankomende seizoen aan de slag gaan als arts binnen de opleiding van de Nijmegenaren.

De 28-jarige Van Gerven was reeds verbonden aan N.E.C. en zal als coördinator medisch per 1 juli de verantwoordelijkheid dragen over de medische afdeling van de Voetbalacademie. Daarbij zal hij zorgdragen voor het optimaliseren van de organisatie middels de aanstelling en aansturing van verzorgers, fysiotherapeuten en stagiaires ten doel om de visie van de medische afdeling verder uit te dragen. “Ik ben erg blij om mijn contract voor twee seizoenen bij deze mooie club te verlengen en kijk er naar uit om de organisatie verder te helpen in mijn nieuwe functie”, aldus Van Gerven.

Ook Rik Molenaars, sportarts in opleiding, zal het medische team van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie komen versterken. Hij kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen: “De nieuwe samenstelling van de medische staf op de Voetbalacademie verstevigt de banden tussen N.E.C. en CWZ. Wij zetten ons in voor optimale sportmedische begeleiding, snelle en effectieve diagnostiek en behandeling van blessures en een veilige en gezonde omgeving waarin jeugdspelers van N.E.C. op sportief en persoonlijk vlak het maximale uit zichzelf kunnen halen. Ik ben ontzettend blij om mijn bijdrage te mogen leveren aan deze prachtige organisatie!”

 “We zijn enorm blij dat we de medische staf kunnen uitbreiden. Met de aanstelling van Rik zetten we een volgende stap in de verdere professionalisering van de medische staf. Wessel heeft het afgelopen jaar laten zien dat hij over brede en specialistische vakinhoud beschikt en leiding kan geven aan de dagelijkse operatie. We zijn blij dat hij het aankomende jaar verder vorm gaat geven aan de lijn die ingezet is door Han Tijshen. Daarbij zijn we content dat we Wessel de mogelijkheid kunnen bieden om de afdeling verder in te kunnen gaan richten,’’ aldus Tonny Pijnappels, manager Voetbalacademie.