Voorbeschouwing 01-10-2022

Komende zaterdag staan er weer competitie- en oefenwedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen acht teams in actie, hiervan spelen er vier uit en vier thuis. Alle teams zullen weer voor de overwinning gaan!

NAC O.21 – N.E.C. O.21
De ploeg van Jeffrey Leiwakabessy en Mark Otten speelde vorige week zaterdag geen wedstrijd. Ieder team heeft nu drie wedstrijden gespeeld, dus de tussenstand kan worden opgemaakt. N.E.C. O.21 staat met zes punten op de gedeeld eerste plek. In totaal zijn er vier teams met zes punten. De ploegen zijn dus goed in evenwicht en maken het elkaar spannend. Zaterdag speelt de ploeg uit Nijmegen tegen één van de gedeeld koplopers, namelijk NAC O.21. Ook NAC speelde afgelopen week geen competitiewedstrijd. De beide ploegen hebben dus genoeg tijd gehad om zich voor te bereiden op de wedstrijd. N.E.C. gaat er alles aan doen om de punten mee te nemen uit Breda, om zo de (gedeelde) koppositie te behouden. De wedstrijd komende zaterdag vindt plaats op Sportpark Heksenwiel. De aftrap is om 14:45 uur.

N.E.C. O.18 – Alphense Boys O.18
De O.18 selectie van N.E.C. heeft zaterdag belangrijke punten gepakt tegen AFC O.18. De ploeg uit Nijmegen wist met 4-3 te winnen van hekkensluiter AFC. De wedstrijd begon goed voor N.E.C. O.18, bij rust stond het al 3-0 voor. In de tweede helft was het spelbeeld anders, de ploeg uit Amsterdam wist drie keer te scoren. Maar ook Younes Tufi scoorde in de tweede helft nog een goal en maakte daarmee zijn hattrick compleet. Hiermee behaalde N.E.C. O.18 zijn eerste overwinning van de competitie. Deze lijn zou de ploeg van Kevin Moeliker en Rutger Worm graag door willen trekken. Zaterdag spelen ze tegen Alphense Boys O.18. De ploeg uit Alphen aan den Rijn staat met zes punten uit drie wedstrijden op de derde plaats. Afgelopen zaterdag heeft Alphense Boys met 2-4 verloren van Excelsior Rotterdam O.18. Het belooft zaterdag weer een spannende pot te worden. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 14:30 uur.

Alphense Boys O.16 – N.E.C. O.16
N.E.C. O.16 heeft afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd gespeeld tegen VVV-Venlo O.16. De ploeg uit Venlo was een maatje te groot voor de Nijmegenaren, er werd met 3-0 verloren. Met deze verliespartij is de koppositie volledig in handen van VVV-Venlo O.16. De ploeg uit Nijmegen staat momenteel op de tweede plek met zeven punten uit vier wedstrijden. Veel tijd om te treuren is er niet. Zaterdag staat er namelijk weer een competitieduel op het programma. N.E.C. O.16 gaat op bezoek bij Alphense Boys O.16. De ploeg uit Alphen aan den Rijn speelde zaterdag gelijk tegen FC Eindhoven O.16. Daardoor staan ze met vijf punten uit drie wedstrijden op de vijfde plek in het klassement. N.E.C. O.16 is onder leiding van Arjen Nijman druk bezig met de voorbereiding voor de wedstrijd zaterdag. Ze zullen alles uit de kast halen om punten te blijven pakken, om zo de eerste plek niet uit het oog te verliezen. De wedstrijd zaterdag is op Sportpark De Bijlen. De aftrap is om 10:45 uur.

N.E.C. O.14 – SC Heerenveen O.14
N.E.C. O.14 bracht zaterdag een bezoek aan FC Volendam O.14. De mannen van Swen Rovroy gingen hier met 2-1 onderuit. FC Volendam, wat nog geen puntverlies heeft geleden, kon de wedstrijd net over de streep trekken. De O.14 selectie van N.E.C. staat met één punt uit vier wedstrijden gedeeld onderaan in de competitie. Ze delen deze plek met de tegenstander van aankomende zaterdag, namelijk SC Heerenveen O.14. De ploeg uit Heerenveen heeft zaterdag in de derby van het Noorden met 3-1 verloren van FC Groningen O.14. Sc Heerenveen heeft één punt gehaald in drie gespeelde wedstrijden. De punten zijn voor beide teams hard nodig, dus beide teams zullen vol voor de winst gaan. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 13:00 uur.

N.E.C. O.13 – Go Ahead Eagles O.13
Niels Voet en zijn ploeg hebben afgelopen zaterdag een ruime overwinning geboekt bij FC Emmen. N.E.C. O.13 wist vijf keer te scoren en de nul te houden, dit resulteerde in een 0-5 winst in Emmen. De Nijmegenaren hebben drie belangrijke punten binnengehaald en staan hiermee op de vijfde plaats met zes punten uit vier wedstrijden. Zaterdag krijgt de ploeg uit Nijmegen Go Ahead Eagles op bezoek. De Deventenaren hebben afgelopen zaterdag met 4-1 verloren tegen De Graafschap. Hierdoor staat Go Ahead Eagles met één punt meer, één plek boven N.E.C. Kortom een directe concurrent voor de Nijmegenaren. Beide ploegen zullen hier met de winst naar huis willen gaan. De wedstrijd zaterdag wordt gespeeld op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 11:00 uur.

N.E.C. O.12 – FC Groningen O.12
N.E.C. O.12 krijgt zaterdag FC Groningen O.12 op bezoek. De wedstijd wordt gespeeld op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 10:00 uur.

NAC O.11 – N.E.C. O.11
De O.11 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen NAC O.11. De aftrap is op Sportpark De Hoge Neerstraat te Etten-Leur. De aftrap is om 11:00 uur.

OSC O.10 – N.E.C. O.10
N.E.C. O.10 speel zaterdag tegen OSC O.10. De wedstrijd wordt op Sportpark Nieuw Balveren gespeeld. De aftrap is om 10:00 uur.

Bron foto: LIN VI Fotografie